Τοπικά

Σήμερα το αποκριάτικο απογευματινό υπέρ του Γηροκομείου από το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου

Σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, το Λύκειο των Ελληνίδων οργανώνει αποκριάτικο απογευματινό υπέρ του Γηροκομείου Βόλου. Πρόκειται για μια ψυχαγωγική εκδήλωση αγάπης με σκοπό την ενίσχυση των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων στο Ίδρυμα και για τον σκοπό αυτόν προσκαλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Λ.Ε.Β., καθώς επίσης και οι φίλοι του Γηροκομείου να την πλαισιώσουν.

Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο διαχρονικό ενδιαφέρον του εκατόχρονου θεσμού για κοινωνική προσφορά. Άλλωστε η αλληλεγγύη συμπεριλαμβάνονταν στους πρωταρχικούς καταστατικούς στόχους της οργάνωσης των Λυκείων των Ελληνίδων της χώρας. Και το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου έχει να επιδείξει σημαντική προσφορά στις σελίδες της κοινωνικής ιστορίας του σε όλες τις δεκαετίες της λειτουργίας του. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, πρόταξε την ηθική και υλική ενίσχυση των ασθενών και των αδυνάτων της πόλης, παρέχοντας ό,τι ήταν δυνατόν για την ανακούφισή τους. Οι γυναίκες του εκάστοτε διοικητικού συμβουλίου στρατευμένες για την εκπλήρωση του στόχου αυτού, βρίσκονταν πάντα στην πρώτη γραμμή έτοιμες να συνδράμουν σε κάθε κοινωνικό πρόβλημα που απασχολούσε την τοπική κοινωνία. Από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις καταγράφεται το κοινωνικό τους έργο με οικονομικά βοηθήματα που φροντίζουν να δίδονται σε τακτά διαστήματα προς τους απόρους της πόλης, τα ορφανά, τους αναπήρους των πολέμων, τους πρόσφυγες με τα δωρεάν συσσίτια και γενικά τις ευπαθείς ομάδες με δωρεές που συγκεντρώνουν, ευαισθητοποιώντας και συνεγείροντας συνειδήσεις εύπορων Βολιωτών. Ο αείμνηστος Βολιώτης γιατρός και διανοούμενος Δημήτρης Σαράτσης, μετά από μια διάλεξή του περί αλκοολισμού σε εκδήλωση του Λ.Ε.Β., γράφει «διά το ευγενές και ευεργετικόν έργον του Λυκείου, του οποίου προΐστανται ακούραστοι και ενθουσιώδεις κυρίαι και τας οποίας εμπνέει η φιλανθρωπία, η πρόοδος και ο πολιτισμός» (εφημερίδα «Θεσσαλία» σε πρωτοσέλιδα κείμενα, φύλλα 1.2.1921, 3.2.1921 και 5.2.1921). Αλλά και σε ολόκληρη την πολυκύμαντη διαδρομή του το Λύκειο συνέχισε τη δημιουργική καλλιτεχνική και μορφωτική αποστολή του πάντοτε υπέρ των εχόντων ανάγκη, σύμφωνα με το εκάστοτε κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο της εποχής, διοργανώνοντας ποικίλες εκδηλώσεις, απογευματινά με μικρά ρεσιτάλ, μουσικές δωματίου, bal d’ enfants, εκθέσεις ζωγραφικής, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, βεγγέρες, διαλέξεις και πολλές κοινωνικές παρεμβάσεις. Ένα αδιάκοπο πολιτιστικό έργο με κοινωνική διάσταση έως τις μέρες μας.

Η εν λόγω εκδήλωση θα γίνει στο κέντρο «Τα Καναράκια» (Κύπρου 91-93) και ώρα 7 μ.μ. και περιλαμβάνει χορευτικά δρώμενα, εδέσματα-κρασάκι, ζωντανή μουσική και πολλή διασκέδαση. Οι μουσικοί που πλαισιώνουν την παραδοσιακή ορχήστρα είναι: Χρήστος Δασκαλόπουλος, βιολί, Κωνσταντίνος Μούτος, λαγούτο, Νίκος Κερασιώτης, κλαρίνο, Αναστασία Λύτρα, κρουστά, και Μαρίνα Μπαρούτα, τραγούδι. Τιμή συμμετοχής 10 ευρώ. Προπώληση καρτών: Γραμματεία Λ.Ε.Β. (Κοραή 79) καθημερινά, τηλ. 2421033938 και 2421305753 και Φιλανθρωπικό Τμήμα Γηροκομείου, πρόεδρο κ. Σοφία Βαρλάμη, τηλ. 33020, καθημερινά (Τοπάλη-Αλεξάνδρας από 10.30 π.μ. – 12.30 μ.μ.).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το