Ελλάδα

Σήμερα το τετ α τετ Θεοδωράκη-Γεννηματά για ενδεχόμενη εκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού

theo-genn-708

Την έναρξη μίας νέας περιόδου πιο πρακτικών βημάτων σηματοδοτεί η απογευματινή συνάντηση που θα έχουν στις 17:00 η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, λίγες ώρες μετά επεισοδιακή συζήτηση στη Βουλή για τη δικαιοσύνη και την διαπλοκή, στην οποία σφυροκοπήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε συζήτηση για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης.

Στόχος του Σταύρου Θεοδωράκη είναι να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για ενδεχόμενη εκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, με τον όρο ότι αυτή δεν θα περιοριστεί μόνο στα δύο αυτά κόμματα.

Η συνάντηση των δύο πολιτικών θα γίνει σήμερα το απόγευμα στις 17:00 στη βουλή.

«Η συζήτηση να γίνει για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι» διευκρινίζουν συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη.

Στελέχη της Σεβαστουπόλεως βλέπουν ότι υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος που θα εκφράζει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που αντιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ και επιδιώκουν να συνενώσουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα νέο, προοδευτικό μέτωπο. «Σημασία έχει πόσοι θα μείνουν στο δωμάτιο. Αν είναι μόνο ο Σταύρος και η Φώφη, δεν έχει νόημα», υπογραμμίζουν στελέχη του Ποταμιού.

Στο ερώτημα αν με την ενδεχόμενη δημιουργία νέου φορέα στον προοδευτικό χώρο τίθεται και το θέμα εκλογής νέου προέδρου, τα στελέχη του Ποταμιού απαντούν ότι «όλα είναι ανοικτά».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το