Τοπικά

Σήμερα στον ανακριτή για την διακίνηση της “κόκας” στη Μαγνησία οι δύο κατηγορούμενοι

«Φθηνά» την γλύτωσε ο 35χρονος Αλβανός που κάθισε χθες στο “σκαμνί” του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κατηγορούμενος για αντίσταση κατά της Αρχής και για απλή σωματική βλάβη από πρόθεση, όταν συνελήφθη για διακίνηση κόκας στα Λεχώνια, στο Σάββατο. Για τη διακίνηση θα απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή.
Το δικαστήριο του επέβαλλε ωστόσο χθες ποινή 18 μηνών με αναστολή και δυνατότητα έφεσης για την πρώτη κατηγορία-αντίσταση κατά της αρχής – και να τον αθώωσε για την δεύτερη-απλή σωματική βλάβη- καθώς ο αστυνομικός που έπαθε διάστρεμμα κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του κατηγορούμενου να διαφύγει δεν υπέβαλλε εναντίον του μήνυση.

Ο 31χρονος συγκατηγορούμενος του, κρίθηκε αθώος για την απλή σωματική βλάβη.
Οι δύο άνδρες στην απολογία τους υποστήριξαν πως φοβήθηκαν όταν είδαν τους αστυνομικούς καθώς τους πέρασαν για «συμμορία» γιατί δεν είχαν πάνω τους διακριτικά.

Σήμερα οι δύο Αλβανοί οδηγούνται στον ανακριτή για να απολογηθούν, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Στο μεταξύ κρατούνται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.
Για την διακίνηση έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη δύο Αλβανοί, ηλικίας 33 και 24 ετών.

Ο 33χρονος που έχει ταυτοποιηθεί και έχει αρχηγικό ρόλο βρίσκεται εκτός Ελλάδος, ενώ ο 35χρονος κι ο 31χρονος είχαν αναλάβει να διακινούν τις ποσότητες κοκαΐνης στο Νομό.
Η Αστυνομία εξακρίβωσε την δράση της εγκληματικής οργάνωσης, μετά από έρευνα τους τελευταίους έξι μήνες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το