Ελλάδα

Σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ

ert

Εισάγεται σήμερα για επεξεργασία στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ.

Εισηγητής από την πλευρά της συμπολίτευσης ορίστηκε η Αγλαΐα Κυρίτση και από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Σοφία Βούλτεψη και σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, το συνολικό προσωπικό της νέας ΕΡΤ θα ανέρχεται σε 2.500 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο είχε κρίνει παράνομες τις ομαδικές απολύσεις των 2.915 εργαζομένων της ΕΡΤ και διέταξε την άμεση επαναπρόσληψη 198 εργαζομένων στον διάδοχο φορέα.

Οι όροι του βαθμολογικού και μισθολογικού καθεστώτος του προσωπικού της εταιρείας, το οποίο προσλαμβάνεται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου καθορίζονται με συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ της ΕΡΤ ΑΕ και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων, ενώ στον ενιαίο φορέα δύνανται να ενταχθούν το σύνολο των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εθνικών και περιφερειακών σταθμών που λειτουργούσαν την 11η Ιουνίου 2013 (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3 καθώς και τα ραδιοφωνικά Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, ΕΡΑ Σπορ, Κόσμος).

Το ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ θα έχει πενταετή θητεία, η οποία μπορεί να ανανεώνεται μία φορά. Δύο από τα μέλη εκπροσωπούν τους εργαζόμενους της εταιρείας, εκ των οποίων το ένα έχει τη δημοσιογραφική ιδιότητα. Εκλέγονται με άμεση, μυστική και καθολική ψηφοφορία από τους εργαζόμενους, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ επιλέγονται έπειτα από δημόσια πρόσκληση του υπουργού Επικρατείας και αντίστοιχη εισήγηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλή, η οποία και διατυπώνει άποψη.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το