Τοπικά

Σήμερα ο πανελλήνιος διαγωνισμός Αστρονομίας για μαθητές Δημοτικού

Την Κυριακή 16 Μαΐου, και ώρα 12.00 – 13.00 διεξάγεται διαδικτυακά η 1η φάση «Αγλαονίκη» του 5ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2021. Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού.

Οι περίπου 30 καλύτεροι της 1ης φάσης θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στη 2η φάση του διαγωνισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο την Κυριακή 11 Ιουλίου (αντί της Κυριακής 13 Ιουνίου) λόγω της παράτασης του σχολικού έτους μέχρι τις 25/6/21, που αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας. Τα ονόματα των προκρινόμενων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού (contest.astronomos.gr) εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.
Τα βραβεία και τα έπαθλα του διαγωνισμού θα είναι δύο τηλεσκόπια (για τον 1ο και τον 2ο νικητή) και ένα ζευγάρι ισχυρά κιάλια (για τον 3ο νικητή) (ευγενική χορηγία του παλαιού πρωτεύσαντα του Διαγωνισμού Αστρονομίας του Λυκείου, κ. Ι. Καμαρέτσου). Θα δοθούν ακόμη αστρονομικά βιβλία των εκδόσεων της Εταιρείας, ενώ θα κληρωθεί και ένα τηλεσκόπιο (ευγενική χορηγία του Πλανηταρίου Θεσσαλονίκης του κ. Δ. Τσάμπουρα) μεταξύ των περίπου 15 μαθητών (εκτός των 2 πρώτων) που θα πετύχουν στη 2η φάση «Υπατία» του διαγωνισμού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το