Τοπικά

Σήμερα λήγουν πολλές φορολογικές υποχρεώσεις για χιλιάδες Βολιώτες

Πολλές οι φορολογικές και όχι μόνο υποχρεώσεις που λήγουν σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου για χιλιάδες Βολιώτες. Τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ, τελευταία δόση της καταβολής του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2019, πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2021, η προτελευταία δόση από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών 2019, είναι μεταξύ άλλων οι υποχρεώσεις που πρέπει να πληρωθούν σήμερα, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.
Συγκεκριμένα, σήμερα λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων έτους 2021, η ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης θέσης σε εκούσια ακινησία (ψηφιακή «κατάθεση» πινακίδων), η όγδοη και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, η έκτη και τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ του Ιανουαρίου.
Επίσης, σήμερα πρέπει να πληρωθεί η τέταρτη και προτελευταία δόση της εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών 2019, η οποία γίνεται για τελευταία φορά με το παλαιό σύστημα, καθώς πλέον από 1.1.2020 η καταβολή των εισφορών γίνεται βάσει των ασφαλιστικών κατηγοριών που έχει επιλέξει ο κάθε ασφαλισμένος.
Εξάλλου αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του μηνός Ιανουαρίου 2021 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021.

Όσον αφορά στις διαδικαστικές εκκρεμότητες με την Εφορία, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα πρέπει να υποβληθούν οι δηλώσεις φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών, οι οποίες έληγαν εντός του Νοεμβρίου ή Δεκεμβρίου 2020, καθώς και των δηλώσεων των οποίων μέσα στους μήνες αυτούς έληγε η τρίμηνη προθεσμία για υποβολή αίτησης παράτασης, ανεξάρτητα αν έχει υποβληθεί αυτή. Με την υποβολή δηλώσεων δωρεών ή γονικών παροχών οι φορολογούμενοι μπορούν να καλύψουν τεκμήρια και να αποφύγουν την πληρωμή έξτρα φόρου με την υποβολή της φετινής φορολογικής δήλωσης.
Σήμερα λήγει και η προθεσμία για τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, αναδρομικά επιδομάτων ανεργίας, αμοιβών ιατρών του ΕΣΥ από απογευματινά ιατρεία νοσοκομείων του ΕΣΥ, κ.λπ., εφόσον οι βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων εκδόθηκαν εντός του 2020.
Τέλος, οι έγγαμοι φορολογούμενοι εφόσον γνωστοποιήσουν την επιλογή τους για υποβολή χωριστής δήλωσης συζύγων Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 μπορούν να αλλάξουν την απόφασή τους εντός της προθεσμίας δηλαδή μέχρι και μεθαύριο 28 Φεβρουαρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το