Πολιτισμός

Σήμερα η παρουσίαση των πρακτικών του Ε’ Συνεδρίου Αλμυριώτικων Σπουδών

Ο Δήμος Αλμυρού και η Φιλάρχαιος Εταιρεία Αλμυρού Όθρυς διοργανώνουν εκδήλωση, κατά την οποία θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των πρακτικών του Ε’ Συνεδρίου Αλμυριώτικων Σπουδών.
Το Ε’ Συνέδριο είχε πραγματοποιηθεί από τις 14-16 Οκτωβρίου 2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλμυρού και είχε θέμα «Ιστορία, Αρχαιολογία, Λαογραφία Αχαΐας Φθιώτιδας».
Στο Ε’ Συνέδριο Αλμυριώτικων Σπουδών είχαν λάβει μέρος 85 εισηγητές, επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και χώρες της Ευρώπης, ενώ κατά τη διάρκειά του παρουσιάστηκαν πολύ ενδιαφέροντα θέματα της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού.
Τα πρακτικά του Ε’ Συνεδρίου Αλμυριώτικων Σπουδών βρίσκονται πλέον στη διάθεση όλων αυτών που αγαπούν και ενδιαφέρονται για την τοπική ιστορία.
Η παρουσίαση των πρακτικών θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, σήμερα Σάββατο 10 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλμυρού.
Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής του Τμήματος Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας (ΙΑΚΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιάννης Πίκουλας, ο πρόεδρος της Φιλάρχαιου Εταιρείας Όθρυς κ. Βίκτωρ Κοντονάτσιος και η αντιπρόεδρος της Φιλάρχαιου Εταιρείας Όθρυς κ. Χρυσούλα Κοντογεωργάκη – Τσαμανή.
Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Αλμυρού σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού κ. Μαρία Σταυραντώνη και ειδικό χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτριος Εσερίδης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το