Ελλάδα

Σήμερα επιστρέφει στις οθόνες μας ο Νίκος Χαρδαλιάς – Τι ώρα θα γίνει η ενημέρωση

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και λίγες ημέρες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επιστρέφει στη ζωντανή ενημέρωση των πολιτών, σε εβδομαδιαίο επίπεδο προς το παρόν, καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται σταθερά διψήφια νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας. Η ενημέρωση θα γίνεται κάθε Τρίτη, αρχής γενομένης από σήμερα 21 Ιουλίου, αλλά αντί για τις 18:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιείται στις 13:00 το μεσημέρι.

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς στο ethnos.gr, αναφορικά με τη νέα αυτή εξέλιξη, «είναι σημαντικό να ενημερώνονται οι πολίτες για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Είναι σημαντικό όλοι να γνωρίζουμε τις διαδικασίες που γίνονται κατά της πανδημίας». Στο ερώτημα αν υπάρχει λόγος ανησυχίας τώρα στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπήρξε ξεκάθαρος: «Δεν υπάρχει ούτε λόγος πανικού αλλά ούτε και λόγος εφησυχασμού».

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, η επαναφορά της ενημέρωσης γίνεται για να μην στοχοποιούνται ούτε συγκεκριμένες περιοχές και ούτε πολίτες και για να μην υπάρχει διασπορά ανεύθυνων και ψευδών ειδήσεων. «Κάνουμε σκληρή δουλειά καθημερινά κόντρα στον κορωνοϊό. Γίνεται μία τιτάνια προσπάθεια από όλους όσοι εργάζονται σε συγκεκριμένες Υπηρεσίες και πρέπει αυτό να το γνωρίζουν όλοι», επισημαίνει ο κ. Χαρδαλιάς.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας
Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δήλωσε πως η κυβέρνηση θα λάβει νέα μέτρα για την είσοδο στη χώρα μας από τα χερσαία σύνορα, λόγω κορωνοϊού. Αναλυτικότερα, οι εργάτες γης δεν θα έχουν δικαίωμα νέας εισόδου μέχρι νεοτέρας, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης η είσοδος στη χώρα θα επιτρέπεται από συγκεκριμένα φυλάκια (περιορίζεται ο αριθμός τους) και οι κάτοχοι δελτίου ομογενών υποχρεούνται στη συμπλήρωση φόρμας εισόδου.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις, ενώ κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει όπου χρειαστεί.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το