Ελλάδα

Σήμερα οι δίκη των 8 Τούρκων συλληφθέντων στην Αλεξανδρούπολη

Óôïí åéóáããåëÝá Áëåîáíäñïýðïëçò ïäçãÞèçêáí óÞìåñá ôï ðñùß ïé ïêôþ Ôïýñêïé óôñáôéùôéêïß, ðëÞñùìá êáé åðéâáßíïíôåò ôïõ óôñáôéùôéêïý åëéêïðôÝñïõ ðïõ ðñïóãåéþèçêå ôï ìåóçìÝñé ôïõ ÓáââÜôïõ óôï áåñïäñüìéï «ÄÇÌÏÊÑÉÔÏÓ» ôçò ðñùôåýïõóáò ôïõ ¸âñïõ (ÌÏÔÉÏÍÔÅÁÌ/ÂÅÑÂÅÑ

Στο μονομελές πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης με την αυτόφωρη διαδικασία δικάζονται σήμερα οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που έφτασαν στη χώρα μας με ελικόπτερο το Σάββατο ζητώντας άσυλο.

Χθες εις βάρος τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας στην παράνομη πτήση για τους επτά κατηγορουμένους και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο για τον πιλότο του ελικοπτέρου.
Λίγο πριν τη δίκη τους, οι 8 στρατιωτικοί θα παρουσιαστούν ενώπιον της υπηρεσίας ασύλου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου συνέντευξή τους.
Σε περίπτωση απόρριψης από την υπηρεσία ασύλου της αίτησής τους, οι αιτούντες έχουν και θα αξιοποιήσουν το δικαίωμα προσφυγής σεδευτεροβάθμια επιτροπή που εδρεύει στην Αθήνα και εφόσον υπάρξει και δεύτερη απόρριψη υπάρχει δυνατότητα προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια.
Οι 8 κατηγορούμενοι αρνούνται ότι είχαν συμμετοχή στο πραξικόπημα.
Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται να διαμήνυσε στον ομόλογό του ότι τα αιτήματα ασύλου των Τούρκων στρατιωτικών που εισήλθαν στη χώρα το Σάββατο, θα εξεταστούν το συντομότερο δυνατόν και με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το