Τοπικά

Σήμερα η δίκη Καντόλα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται να συζητηθεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η υπόθεση της έφεσης του πρώην δημάρχου Αισωνίας Δημ. Καντόλα, κατά της πρωτόδικης απόφασης του Τριμελούς Εφετείου, με την οποία είχε καταδικαστεί για απιστία.

Το δικαστήριο συνεδρίασε χθες, ωστόσο λόγω λήξης του ωραρίου διέκοψε και θα συνεχίσει σήμερα, με την υπόθεση του πρώην δημάρχου Αισωνίας να βρίσκεται προς συζήτηση.
Ο πρώην δήμαρχος Αισωνίας παραπέμφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας.
Με την με αριθμό 458/2015 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας, ο Δημήτριος Καντόλας κρίθηκε ένοχος και κατά της απόφασης αυτής άσκησε έφεση, της οποίας η συζήτηση ορίστηκε χθες στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σύμφωνα με το βούλευμα, «στο Διμήνι Μαγνησίας, το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου- Νοεμβρίου 2010, με περισσότερες πράξεις, που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου και του αυτού αδικήματος τέλεσε το κακούργημα της απιστίας ( άρθρο 390 εδ. β΄Π.Κ), όπως αναλυτικά αναφέρεται στο βούλευμα.
Μαζί με τον κ. Καντόλα κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και δύο δημοτικοί σύμβουλοι του πρώην «Δήμου Αισωνίας», οι οποίοι με το με αριθμό 70/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου και την ιδιότητα του μέλους της επιτροπής παραλαβής έργων μέχρι του ποσού των 5.869,41 ευρώ, για να δικαστούν, ως υπαίτιοι του ότι από κοινού με πρόθεση παρείχαν άμεση συνδρομή στον άλλοτε δήμαρχο, κατά την διάρκεια της πράξης και στην εκτέλεση της κύριας πράξης της απιστίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το