Τοπικά

Σημαντική συνεργασία του “Ιππόκαμπου” με Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης

ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ

Το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας ” ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ” και το Κέντρο Σωματικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ” προχωρούν σε μια ελπιδοφόρα συνεργασία.

Πρόκειται για τη δημιουργία ομάδας υποστήριξης για άτομα με κινητική αναπηρία. Ως μέλη της ομάδας υποστήριξης γίνονται δεκτά άτομα με κινητική αναπηρία,  μέλη του σωματείου ή μη.

Στόχοι της ομάδας υποστήριξης είναι:

η ψυχολογική υποστήριξη

η βελτίωση της αυτογνωσίας

η διερεύνηση της προσωπικής ταυτότητας

η διαχείριση και επίλυση ενδο-ομαδικών συγκρούσεων

η ενδυνάμωση και η διεκδίκηση

η εποπτεία ενεργειών και δραστηριοτήτων του σωματείου

Παράλληλα η ομάδα υποστήριξης μπορεί να απαντά και σε έκτακτες ανάγκες που διατυπώνονται από τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες. Βασίζεται στις αρχές της άνευ όρων αποδοχής, της ενσυναίσθησης, της αυθεντικότητας, της επικέντρωσης στο εδώ και το τώρα, της αυτοβοήθειας.

Η ομάδα υποστήριξης λειτουργεί στον προσβάσιμο χώρο του Σωματείου “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”,

(Ν. Γάτσου 68 – Ρ. Φεραίου) κάθε δύο εβδομάδες, Δευτέρα απόγευμα, στις 18:30 και η συνάντηση διαρκεί ως δύο ώρες. Το συντονισμό της ομάδας υποστήριξης αναλαμβάνει η κοινωνική-κλινική ψυχολόγος Γεωργιάδου Ιωάννα, εκπ. συστημική ψυχοθεραπεύτρια, σύμβουλος  Κέντρου Πορεία Υγείας.  Η συμμετοχή στην ομάδα υποστήριξης ατόμων με κινητική αναπηρία είναι δωρεάν.

* Η ομάδα υποστήριξης ατόμων με κινητική αναπηρία δε θα εξυπηρετεί ανάγκες ερευνητικές ή στατιστικές. Πρόκειται για μια συνεργασία με ανθρωπισμό και αμοιβαιότητα, που σκοπό θα έχει να ανταποκρίνεται σε υπαρκτές ανάγκες ατόμων με κινητική αναπηρία.

Πληροφορίες – Επικοινωνία

“ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ” : 6972852094 – 6976158678, [email protected]

“Πορεία Υγείας” : 6972104250, [email protected]

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το