Τοπικά

Σημαντική διάκριση του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών – Χρηματοδότηση έρευνας μέσω Ευρωπαϊκού Προγράμματος

Το Tμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανακοινώνει τη συμμετοχή του ως εταίρος / δικαιούχος στο έργο «Networking for Reciprocal Safe Cross Border Water Supply towards a Worth Living Environment – SaveSafeWater» (Χρηματοδότηση: Διασυνοριακό Πρόγραμμα Συνεργασίας ΙNTERREG IPA II Cross-border Cooperation Programme Greece-Albania 2014-2020, 2η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων). Συντονιστής και επιστημονικά υπεύθυνος της πρότασης ήταν ο Αν. Καθηγητής Β. Κανακούδης. Συγκεκριμένα, υπεβλήθησαν 200 προτάσεις από τις 2 χώρες (Ελλάδα και Αλβανία) που μετέχουν στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα Συνεργασίας, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 41 (ποσοστό επιτυχίας 20%), και η πρόταση«SaveSafeWater» έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στον Άξονα Προτεραιότητας 1 – Προώθηση περιβάλλοντος, βιώσιμων μεταφορών και δημόσιων υποδομών.

Σκοπός του ερευνητικού έργου αποτελεί η προώθηση της διασυνοριακής συνεργασίας για την αύξηση της αποδοτικότητας των υδατικών πόρων και η προσαρμογή των δύο χωρών στις συνθήκες κλιματικής αλλαγής, καθώς επίσης και η ένταξη των στόχων της κλιματικής αλλαγής στον προγραμματισμό των εθνικών και τοπικών πολιτικών στις περιοχές μελέτης. Για την υλοποίηση του έργου το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συνεργάζεται με τους παρακάτω φορείς από τις δύο χώρες: 1) Σύνδεσμος Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων (Επικεφαλής Εταίρος), Ελλάδα,2) Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας, Ελλάδα, 3) Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κεφαλονιάς, Ελλάδα, 4) Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κορυτσάς, Αλβανία, 5) Περιφερειακό Συμβούλιο Κορυτσάς, Αλβανία
Ο συντονισμός του ερευνητικού έργου από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα συντελέσει στη σύνδεση της ακαδημαϊκής έρευνας με τις ανάγκες της αγοράς, με σκοπό τη δημιουργία μηχανισμών ανίχνευσης δυναμικού επιχειρηματικότητας και ερευνητικής αριστείας ειδικότερα στον τομέα διαχείρισης του πόσιμου νερού και κοινής σύστασης πολιτικών αύξησης της αποδοτικότητας των υδατικών πόρων και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, στη διασυνοριακή περιοχή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το