Αθλητισμός

Σημαντικές επιστροφές στον Βόλο, γεμίζει το “οπλοστάσιο”

Γεμίζει το “οπλοστάσιο” του Βόλου ενόψει της Κυριακάτικης αναμέτρησης με τη Λαμία, την προσεχή Κυριακή 17 Ιανουαρίου στο Πανθεσσαλικό στάδιο.
Συγκεκριμένα, επιστρέφουν οι Ροντρίγκο Κολόμπο και Ζαν Μπαριέντος, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, λόγω τιμωρίας. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να συμπεριληφθούν στην αποστολή μετά από αρκετό μεγάλο χρονικό διάστημα οι Σέρτζιο Τέκιο και Τάσος Τσοκάνης, οι οποίοι προέρχονται από τραυματισμό. Μέσα στην εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει αν θα είναι έτοιμοι να ενισχύσουν την ομάδα, όπως και ο Αλμπέρτο Μπουένο. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός δεν ήταν στην αποστολή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.
Ο Βόλος στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είχε πολύ καλή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο έβαλε δύσκολα στον «Δικέφαλο», προηγήθηκε στο σκορ και θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, πριν η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ισοφαρίσει με χτύπημα πέναλτι.
Στο δεύτερο ημίχρονο είναι γεγονός πως ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός, πέτυχε δύο γκολ και είχε κι άλλες κλασικές ευκαιρίες να σημειώσει περισσότερα τέρματα.
Αξίζει να σημειώσουμε πως οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν να βρουν και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα σε εκτός έδρας παιχνίδι (δεν έχουν σκοράρει μόνο κόντρα στον Άρη), όμως θα πρέπει να φροντίσουν να έχουν καλύτερη ανασταλτική λειτουργία, καθώς σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια δέχονται τέρμα.
Στο Πανθεσσαλικό οι παίκτες του Άνχελ Λόπεθ έχουν αρκετές απώλειες βαθμών. Δεν στεκόμαστε τόσο στην ήττα από τον Άρη την 2η αγωνιστική με 0-1 και στην ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ (0-0) την επόμενη αγωνιστική, αλλά στην ήττα από τον ΟΦΗ με 4-1 και τις ισοπαλίες με ΑΕΛ (1-1) και Παναιτωλικό (0-0).
Ο Βόλος έχει να επιδείξει μόλις δύο νίκες εντός έδρας, με ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητο, στο πρώτο παιχνίδι του Ουάρντα με την «κυανέρυθρη» φανέλα και στο αποχαιρετιστήριο του Αιγύπτιου επιθετικού με τον Βόλο, πριν επιστρέψει στον ΠΑΟΚ.
Η αξιοποίηση της έδρας στα εναπομείναντα παιχνίδια του δευτέρου γύρου θα πρέπει να είναι κύριο μέλημα του Βόλου, όταν μάλιστα θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο Πανθεσσαλικό ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο, την είσοδο στην εξάδα και τη συμμετοχή στα πλέι οφ.
Ο Βόλος μετά τις δύο σερί εκτός έδρας ήττες υποχώρησε στην 7η θέση, ισοβαθμώντας με τον ΟΦΗ στους 19 βαθμούς. Ο Αστέρας, πλέον, είναι στην 6η θέση, έχοντας δύο πόντους περισσότερους. Το προσεχές Σάββατο ο Αστέρας υποδέχεται στην Τρίπολη τον Παναιτωλικό. Από την πλευρά του ο ΟΦΗ φιλοξενεί την Κυριακή τον ΠΑΟΚ.
Όσον αφορά τη Λαμία, προσεχή αντίπαλος του Βόλου, παραμένει σταθερά ουραγός του πρωταθλήματος, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα είναι εύκολος αντίπαλος για τους «κυανέρυθρους», αν δεν δείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα και προσοχή.
Θυμίζουμε, πως στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο Βόλος είχε φύγει νικητής από το γήπεδο «Αθ. Διάκος», επικρατώντας με 2-1, με δύο τέρματα από τον Τάσο Δουβίκα. Το γκολ της Λαμίας, που είχε προς στιγμήν ισοφαρίσει το ματς, το είχε πετύχει ο Μπιανκόνι.
Η Λαμία στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής την περασμένη Δευτέρα, ηττήθηκε με 1-0 από την ΑΕΚ εντός έδρας, παραμένοντας στους πέντε βαθμούς και στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Σήμερα στις 17.15 δίνει εξ αναβολής παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι
Αξίζει να σημειώσουμε, πως ο προπονητής της Λαμίας, Μιχάλης Γρηγορίου, θα βρεθεί για δεύτερη φορά φέτος αντίπαλος του Βόλου στο Πανθεσσαλικό, καθώς είχε κοουτσάρει την ΑΕΛ στις 31/10, με τους «βυσσινί» να φεύγουν από τον Βόλο με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Share
Ετικέτες: Βολος

Πρόσφατα άρθρα

Στο Νοσοκομείο Βόλου δύο παιδάκια που έπεσαν από το ποδήλατο

  Στο Νοσοκομείο Βόλου, μεταφέρθηκαν σήμερα το απόγευμα, δύο παιδάκια, μετά από πτώση από το…

30 Μαΐου 2024

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

Αναρτήθηκαν σήμερα Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, τα προσωρινά μητρώα δικαιούχων, αποκλειομένων και παρόχων, του προγράμματος…

30 Μαΐου 2024

Προειδοποίηση από Μαγιορκίνη: Θέμα χρόνου η εμφάνιση του δάγκειου πυρετού στην Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γκίκας Μαγιορκίνης…

30 Μαΐου 2024

Εκδήλωση του ΚΚΕ στον Αλμυρό για τις ευρωεκλογές

Η ΚΟΒ Αλμυρού του ΚΚΕ εν όψει των ευροεκλογών θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση το Σάββατο 1…

30 Μαΐου 2024

Κύπρος: Επαναπατρίστηκαν μετά από 50 χρόνια τα οστά Ελλαδιτών πεσόντων στρατιωτών που ήταν αγνοούμενοι

Το θέμα των αγνοουμένων και των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή δεν μπορεί παρά να…

30 Μαΐου 2024

Ημέρα μνήμης της τραγωδίας των Τεμπών – Σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων για πλημμυροπαθείς

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα ολοκληρώσει όλα τα απαιτούμενα έργα και για την περιοχή του Σωτηρίου…

30 Μαΐου 2024