Τοπικά

Σημαντικές εκδηλώσεις σε όλη τη Μαγνησία με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Η «2η Μουσικοχορευτική Βραδιά Γιορτής και Αλληλεγγύης», η «3η Συνάντηση Παραδοσιακών Χορών, παιδικών και εφηβικών συγκροτημάτων», το «4ο Πανελλήνιο Τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου» και η «έκθεση φωτογραφίας Alexander Lamont Henderson. Ταξιδιωτικές φωτογραφίες του 1904», είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην ηπειρωτική και νησιωτική Μαγνησία στις 8 και 9 Ιουνίου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, στις 8 Ιουνίου 2019, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου και με συνδιοργανώτρια αρχή την Περιφέρεια Θεσσαλίας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο των 3ου και 9ου δημοτικών σχολείων Βόλου η 2η Μουσικοχορευτική Βραδιά Γιορτής και Αλληλεγγύης. Η μουσικοχορευτική αυτή διοργάνωση, προσελκύει το ενδιαφέρον των κατοίκων του Βόλου αλλά και επισκεπτών από διάφορες περιοχές καθώς στην εκδήλωση συμμετέχουν συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα. Η πολιτιστική αυτή διοργάνωση εκτός από ψυχαγωγικό θα έχει επίσης κοινωνικό & φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα, για όσους το επιθυμούν, να προσφέρουν διάφορα είδη τα οποία μέσω του «Σπιτιού Γαλήνης» της οικείας ενορίας, θα διατεθούν δωρεάν σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, ευαισθητοποιώντας έτσι το κοινό σε θέματα αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς προσφοράς προς το συνάνθρωπο.

Επίσης στις 8 Ιουνίου 2019 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Βόλο, η 3η Συνάντηση Παραδοσιακών Χορών, παιδικών και εφηβικών συγκροτημάτων. Στην εκδήλωση θα φιλοξενηθούν επτά περίπου σύλλογοι με 200 περίπου παιδιά, μέλη χορευτικών συγκροτημάτων. Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ως στόχο την παρουσίαση και προώθηση της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Η συμμετοχή των νέων είναι σημαντική προκειμένου να γνωρίσουν, να αγαπήσουν και να διατηρήσουν τους όμορφους και πολυποίκιλους παραδοσιακούς μας χορούς.
Στις 8 και 9 Ιουνίου 2019 η Ένωση Λεχωνίων Νηλέας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν το 4ο Πανελλήνιο Τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί στα Κάτω Λεχώνια Βόλου. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν 30 ακαδημίες με περίπου 1200 αθλητές ηλικίας από 6 έως 14 ετών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός του τουρνουά είναι να εμφυσήσει στα παιδιά την ευγενή άμιλλα, το αθλητικό πνεύμα και τα οφέλη της άθλησης.

Τέλος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος» συνδιοργανώνουν «Έκθεση φωτογραφίας Alexander Lamont Henderson. Ταξιδιωτικές φωτογραφίες του 1904» το διάστημα από 9/6/2019 έως 29/9/2019 στη Σκιάθο. Το Μουσείο Μπενάκη παρουσίασε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό τις εικόνες που αποτύπωσε ο διακεκριμένος Βρετανός φωτογράφος Alexander Lamont Henderson κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας στις αρχές του 1904. Στη συνέχεια η έκθεση φωτογραφίας προγραμματίζεται να παρουσιαστεί στον εκθεσιακό χώρο της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Σκιάθου.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε, «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τέσσερις ακόμη πολύ σημαντικές πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Είναι χαρά μας να βοηθούμε και να στηρίζουμε ανθρώπους και Συλλόγους που διατηρούν τα ήθη και έθιμα του τόπου μας, αλλά και να διαδίδουμε μέσω αυτών των εκδηλώσεων την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τα τραγούδια μας. Καλούμε όλους να παρευρεθούν σε αυτές τις εκδηλώσεις και να βοηθήσουμε όλοι με την παρουσία μας στην επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το