Αθλητισμός

Σημαντικές διακρίσεις Βολιωτών αθλητών…

Εντυπωσίασαν οι Αργοναύτες και οι Μάγνητες Πειρατές σε αγώνες ποδηλασίας και στίβου ΑμεΑ. Οι Βολιώτες αθλητές κατέκτησαν μετάλλια στο Πανελλήνιο και Ευρωπαϊκό Κύπελλο ποδηλασίας, ενώ στον στίβο ο Γιώργος Καρνιαβούρας κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στην κορίνα.
Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν οι Βολιώτες αθλητές σε αγώνες ΑμεΑ.
Πιο συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 6-7 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Τυμπάκι της Κρήτης το Πανελλήνιο και Ευρωπαϊκό Κύπελλο ΑμεΑ. Για τις ανάγκες της διοργάνωσης παραχωρήθηκε το στρατιωτικό αεροδρόμιο της περιοχής, με τους συμπολίτες μας να τα πηγαίνουν περίφημα.
Πιο αναλυτικά ο Ευθύμης Κλειτσογιάννης ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο τρίκυκλο ποδήλατο στην κατηγορία Τ1. Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία για τον αθλητή των Αργοναυτών, ο οποίος παρά τη δυσάρεστη περιπέτεια που πέρασε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου δεν το έβαλε κάτω και συνεχίζει τον αθλητισμό σε υψηλό επίπεδο. Αντίθετα δεν μπόρεσε να αγωνιστεί για λογαριασμό των Αργοναυτών ο Παναγιώτης Καρακώστας λόγω μη ταξινόμησης από τους γιατρούς.

Αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Ευθύμης Κλειτσογιάννης

Στους ίδιους αγώνες έλαβαν μέρος και οι Μάγνητες Πειρατές, οι οποίοι άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις στην ποδηλασία Tandem υπό την καθοδήγηση του προπονητή Λευτέρη Νικολάου. Στην κατηγορία των γυναικών η Αθηνά Ανεστοπούλου με πιλότο την Ελένη Μπαλαφούτη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ στους άνδρες ο Κωνσταντίνος Σιάρρας με πιλότο τον Λευτέρη Νικολάου κατετάγη πέμπτος.
Οι παραπάνω επιδόσεις άφησαν απόλυτα ικανοποιημένη την Ελένη Μανούκα. Η Βολιώτισσα προπονήτρια των Αργοναυτών συγχαίρει τους αθλητές για την εμφάνισή τους, αλλά παράλληλα απευθύνει και κάλεσμα στα άτομα με αναπηρία να ασχοληθούν με την ποδηλασία. Πρόκειται για ένα άθλημα που θα τους βοηθήσει σημαντικά στην υγεία τους βελτιώνοντας τη φυσική τους κατάσταση, ενώ συντελεί και στην πιο ομαλή κοινωνικοποίησή τους.

Πανελλήνιο ρεκόρ στην κορίνα κατέρριψε ο Γ. Καρνιαβούρας

Λίγες ημέρες αργότερα στο ΟΑΚΑ διεξήχθη ημερίδα στίβου ΑμεΑ. Εκεί την παράσταση έκλεψε ο Γιώργος Καρνιαβούρας. Ο αθλητής των Αργοναυτών κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στην κορίνα στην κατηγορία 51 με βολή στα 24,93 μέτρα αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.
Στην ίδια διοργάνωση έλαβε μέρος και η Δώρα Μούτσιου. Η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια ανήκει στη Δόξα Μακεδονίας Θράκης και πήρε ταξινόμηση για την κατηγορία 32 στην κορίνα, όπου είχε βολή στα 13.05μ. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως στις ημερίδες στίβου των ΑμεΑ δεν υπάρχει κατάταξη.
Μετά τις παραπάνω επιτυχίες οι Βολιώτες αθλητές έχουν ως μεγάλο στόχο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου. Σκοπός τους είναι να εκπροσωπήσουν επάξια την πόλη μας χαρίζοντάς της νέες διακρίσεις.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το