Τοπικά

Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ: Επί ένα χρόνο δεν μας δέχεται ο Α. Μπέος-Κινδυνεύει η Στέγη Διαβίωσης

παιδί_σε_αναπηρικό_τροχοκάθισμα

Κλειστές παραμένουν οι πόρτες του δημάρχου Βόλου στο Σύλλογο Γονέων – Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α Μαγνησίας , όπως τονίζει σε ανακοίνωση του ο σύλλογος, αφού προσπαθεί να επικοινωνήσει με το δήμαρχο για να προγραμματιστεί η ένταξη της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στο ΕΣΠΑ. Ο Σύλλογος, που εκπροσωπεί 350 οικογένεις στη Μαγνησία, δεν έχει καταφέρει ακόμα να συναντηθεί με το δήμαρχο, με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ να λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α. Μαγνησίας:

«Μετά από 10ετή και πλέον αγώνα ο Σύλλογος γονέων Α.μεΑ. σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου αποφασίσαμε να κάνουμε χρήση του επιχειρησιακού προγράμματος ΕΣΠΑ που προέβλεπε την ίδρυση και λειτουργία 30 Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ανά την Ελλάδα. Μία από αυτές διεκδικήσαμε να λειτουργήσει και στο Βόλο καθόσον υπήρχε ένα μεγάλο κενό στην περιοχή μας σε αυτή τη βαθμίδα Κοινωνικής Πρόνοιας.
Μέχρι τώρα λοιπόν η λειτουργία της Σ.Υ.Δ. ήταν ενταγμένη στα προγράμματα ΕΣΠΑ.
Αρχές Αυγούστου ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός υπέγραψε χρηματικό ποσό προκειμένου να γίνει προμήθεια εξοπλισμού.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που τρέχει τώρα λήγει τέλος Οκτωβρίου και η λειτουργία της Σ.Υ.Δ. περιέρχεται στην αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Παρά τις μέχρι τώρα επανειλημμένες προσπάθειες του Συλλόγου γονέων να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση του Δ.Σ. με το Δήμαρχο Βόλου τον κατ’ εξοχήν υπεύθυνο για τον περεταίρω προγραμματισμό αυτό δεν κατέστη δυνατό. Εδώ και ένα χρόνο οι πόρτες του κ. Δημάρχου είναι κλειστές για ένα φορέα που εκπροσωπεί 350 και πλέον οικογένειες στο Βόλο και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού.

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Τι θα γίνουν τα επτά παιδιά που σαν αρχή εξυπηρετούνταν και μάλιστα που κάποια απ’ αυτά δεν έχουν καν οικογενειακό περιβάλλον; Για αρκετά από αυτά η ύπαρξη της Σ.Υ.Δ. είναι το μοναδικό σπίτι που διαθέτουν, αν κλείσει οι συνέπειες θα είναι τραγικές.
Επί πλέον ρωτάμε τι θα γίνουν οι ανακαινισμένες εγκαταστάσεις στην παιδόπολη Αγριάς;
Για όλα αυτά ο Σύλλογος ανησυχεί και έχοντας ως προτεραιότητα την αναγκαιότητα ασφαλούς προγραμματισμού της διαβίωσης των παιδιών ζητεί απαντήσεις δεδομένης της πίεσης του χρόνου και της οξύτητας του προβλήματος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το