Τοπικά

Συλλογή οργανικών αποβλήτων σε 7.000 καφέ κάδους “Θ”

kafe kados

Σε πιλοτικό πρόγραμμα για την τοποθέτηση 7.000 καφέ κάδων σε διάφορες περιοχές της Μαγνησίας για οργανικά απορρίμματα θα συμμετάσχει ο Δήμος Βόλου, ως επικεφαλής σχετικού προγράμματος. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Βόλου επισημάνθηκε ότι το χρονικό περιθώριο για την κατάθεση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων είναι έως τις 5 Σεπτεμβρίου, με στόχο στη συνέχεια να κατατεθεί ο φάκελος για την έναρξη πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος συλλογής οργανικών αποβλήτων και την οριοθέτηση πράσινων σημείων για αντικείμενα που δεν πετιούνται σε μπλε κάδους απορριμμάτων.

Στη χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Βόλου, Αλμυρού, Ζαγοράς- Μουρεσίου, ο αντιδήμαρχος Σκοπέλου, η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ρήγα Φεραίου και ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Κ. Γανωτής.
Από πλευράς Δήμου Βόλου ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των άλλων Δήμων να
καταθέσουν μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου τα Τοπικά Σχέδια, ώστε ο φάκελος στη συνέχεια να προωθηθεί στο αρμόδιο υπουργείο και να συνταχθούν οι μελέτες που θα ορίζουν τα πράσινα σημεία και τα σημεία τοποθέτησης των καφέ κάδων, για τη συλλογή των οργανικών αποβλήτων.
Από τη Δημοτική Αρχή Βόλου τονίστηκε ότι «το κομμάτι των απορριμμάτων διαχειρίζονται η Περιφέρεια και το υπουργείο και πρέπει να προχωρήσουν τα τοπικά σχέδια, καθώς από 1-1-2016 η Ε.Ε. θα επιβάλει πρόστιμα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, που ανέρχονται σε 35 € ανά τόνο σκουπιδιών».
Να αναφερθεί ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου έχει ορίσει εννεαμελή επιτροπή παρακολούθησης του προς υλοποίηση έργου εδώ και τέσσερις μήνες.
Μετά την κατάθεση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων, ο Δήμος Βόλου θα συμμετάσχει σε πολιτικό πρόγραμμα για την τοποθέτηση 7.000 καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων, καθώς και τη χωροθέτηση τεσσάρων πράσινων σημείων στο Βόλο και από ένα ή δύο σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, για την τοποθέτηση των υλικών που δεν πετιούνται στους μπλε κάδους ανακύκλωσης, όπως κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα.
Σκοπός του πιλοτικού προγράμματος, που χρηματοδοτεί ο ΣΥΔΙΣΑ με ποσό 150.000 ευρώ, είναι να γίνει η επεξεργασία των απορριμμάτων για τέσσερις μήνες και να διερευνηθεί η ποιότητα του κομπόστ και των υπολειμμάτων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το