Τοπικά

Συλλήψεις Τρικαλινών για αγοραπωλησία αφορολόγητου καπνού

unnamed

Δύο άνδρες ηλικίας 40 και 58 ετών συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στα Τρίκαλα κατηγορούμενοι για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι δύο κατηγορούμενοι κατελήφθησαν κατά την διάρκεια αγοραπωλησίας λαθραίου καπνού και συγκεκριμένα ο 40χρονος να πουλάει στον 58χρονο τέσσερις νάιλον συσκευασίες με χύμα καπνό, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φόρου κατανάλωσης, συνολικού βάρους 3, 8 κιλών, έναντι του χρηματικού ποσού των 50 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο του 40χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 70 νάιλον συσκευασίες με χύμα καπνό, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φόρου κατανάλωσης, συνολικού βάρους 67.1 κιλών και
• μία νάιλον συσκευασία με λαθραίο χύμα καπνό, βάρους 8.8 κιλών.

Από την κατοχή του 40χρονου κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ως προερχόμενο από την εμπορία του λαθραίου καπνού, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

Η κατασχεθείσα ποσότητα κατεργασμένου λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 79.7 κιλών θα αποσταλεί στο Τελωνείο Τρικάλων για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το