Τοπικά

Συλλαλητήριο και πορεία από το ΠΑΜΕ για την υποβάθμιση της Υγείας

DSCN1478

Με συλλαλητήριο στην Πλατεία Πανεπιστημίου και πορεία στους δρόμους του Βόλου σήμερα το απόγευμα, σωματεία και φορείς που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ ανέδειξαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας. Μετά την ομιλία του Π. Τσιτσιρίκη, μέλους της γραμματείας του ΠΑΜΕ στους συγκεντρωμένους, ακολούθησε πορεία που κινήθηκε στους δρόμους Δημητριάδος- Ιάσονος, Κ. Καρτάλη, Γαζή, Ιωλκού και επιστροφή στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Ο κ. Τσιτσιρίκης τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Επισήμανε ότι η επίθεση στο βασικό λαϊκό δικαίωμα της υγείας, έχει αποτέλεσμα να γίνεται όσο πιο ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, που θίγει τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, άνεργους, ανασφάλιστους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς, αγρότες, νέους, γυναίκες και μετανάστες.

DSCN1498

Επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι στο Βόλο με πληθυσμό πάνω από 120.000, υπάρχουν όλοι και όλοι έξη παιδίατροι: ένας στο ΠΕΔΥ, τρεις  στο Νοσοκομείο (οι δύο μάλιστα είναι επικουρικοί, των οποίων η σύμβαση λήγει τον Ιούνη) και δύο συμβεβλημένοι με ό,τι αυτό συνεπάγεται με τα ραντεβού και το μαρτύριο του τηλεφώνου κάθε 1η του μήνα για να προλάβουν το πλαφόν.

Το ΠΑΜΕ ζητά άμεση κάλυψη όλων των κενών και ελλείψεων στο Νοσοκομείο Βόλου, το ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας, άμεσα μέτρα για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των οικογενειών των ανέργων, χωρίς καμία προϋπόθεση, στις ίδιες δομές με όλους τους υπόλοιπους και όχι στο διαχωρισμό τους μέσω των Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων που αν και προσφέρουν βοήθεια, δεν μπορεί αντικειμενικά να έχει το επίπεδο του οργανωμένου συστήματος υγείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το