Κόσμος

Σικελία: Παραιτήθηκε ο υπεύθυνος θεμάτων υγείας -Κατηγορείται ότι αλλοίωνε τους αριθμούς των θυμάτων του κορωνοϊού

Έρευνα της Εισαγγελίας του Τράπανι της Σικελίας έφερε στο φως παράνομες διαδικασίες σε ό,τι αφορά τη δημοσιοποίηση του καθημερινού αριθμού των θυμάτων του κορωνοϊού στο μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας.
Σύμφωνα με τους δικαστικούς του Τράπανι, ο υπεύθυνος των θεμάτων υγείας της Σικελίας, Ρουτζέρο Ράτσα, μαζί με τους στενότερους συνεργάτες του, αλλοίωναν τα στοιχεία και μείωναν τον αριθμό των θανάτων, για να αποφύγουν την κήρυξη του νησιού σε πορτοκαλί ή κόκκινη ζώνη.

Τρεις συνεργάτες του Ράτσα σε κατ’ οίκον περιορισμό
Ο Ράτσα παραιτήθηκε σήμερα των καθηκόντων του, ενώ τρεις συνεργάτες του ετέθησαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η όλη έρευνα αφορά, συνολικά, δέκα ανώτερους υπαλλήλους της περιφέρειας.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στη Σικελία δημοσιοποιήθηκαν ανακριβή στοιχεία, τουλάχιστον 40 φορές σε σύνολο πέντε μηνών.
Χαρακτηριστική είναι η φράση που ακούγεται σε τηλεφωνική παρακολούθηση, στην οποία υπεύθυνοι του τομέα της υγείας της περιφέρειας συμφωνούν «να μοιράσουν τον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό σε διάστημα μεγαλύτερο από εκείνο μιας μόλις ημέρας».
Όπως τονίζουν Ιταλοί σχολιαστές, η παράνομη αυτή τακτική είχε ως κύριο στόχο τη διατήρηση της εύνοιας των πολιτών, με όσο γίνεται χαλαρότερα μέτρα και απαγορεύσεις.
Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το