Αθλητισμός

Σίγουρος για τη συμφωνία εμφανίζεται ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Νίκος Τσεκούρας – “Η πρόταση των εταιρειών δίνει όραμα και προοπτική”

 

Με δημόσια δήλωσή του ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Bόλου 1937 Νίκος Τσεκούρας αναλύει τα αίτια της δύσκολης θέσης στην οποία έχει περιέλθει η ποδοσφαιρική ομάδα, τονίζοντας ότι η διοίκηση του συλλόγου είναι σύμφωνη στην πρόταση του consortium εταιρειών που εκπροσωπεί ο δικηγόρος Γιάννης Παπαδόπουλος, ώστε να αναλάβει αυτή τις τύχες του ποδοσφαιρικού τμήματος από την 1η Μαΐου. Αναλυτικά:
«Τα τελευταία 20 σχεδόν χρόνια που υπηρετώ από διάφορες θέσεις τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου σε πολύ δύσκολες στιγμές βοήθησα όσο μπορούσα στο να συνεχίσει να ζει αυτός ο μεγάλος σύλλογος μέσα σε αντίξοες συνθήκες, με πολλά προβλήματα και εμπόδια. Έχω ήσυχη την συνείδηση μου γιατί υπηρετώ τον σύλλογο υπεύθυνα με σοβαρότητα, τιμιότητα και ανιδιοτέλεια.
Είναι λογικό όλο αυτό το διάστημα, στα πλαίσια των καθημερινών ενεργειών να πάρθηκαν αποφάσεις που αποδείχθηκαν λανθασμένες. Όλα έγιναν με σκοπό την καλή λειτουργία και την πρόοδο όλων των τμημάτων του Ερασιτέχνη, δίχως δόλο και πρόθεση.
Μετά τον υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας από την Σούπερ Λιγκ 2 το ποδοσφαιρικό τμήμα ήλθε αναγκαστικά στην ευθύνη λειτουργίας του στον Ερασιτέχνη. Η δημιουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος που ουσιαστικά ήταν διαλυμένο και απαξιωμένο δεν ήταν και το ποιο εύκολο έργο. Υπάρχει περίπτωση να πιστέψει κανείς ότι θα αναλαμβάναμε μια τόσο μεγάλη ευθύνη, εάν δεν είχαμε την διαβεβαίωση ότι θα έχουμε βοήθεια;
Από 1η Μαΐου 2022 έως την ημερομηνία της ΓΣ το καλοκαίρι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Την ημέρα της Γ.Σ. παρουσιάστηκε ένα μέλος μας διαβάζοντας μάλιστα επιστολή ενός άλλου μέλους και ζήτησε να αποχωρήσουμε από την διοίκηση πηγαίνοντας στο Πρωτοδικείο. Φυσικά μετά από λίγες μέρες γνωρίζουμε όλοι το φιάσκο και την κατάληξη.
Όλο αυτό το διάστημα και πριν ακόμη έλθω σε συμφωνία με τον κ. Θεοδοσιάδη, ήμουν σε συχνή επικοινωνία με τον κ. Νταόπουλο και κάποιους φίλους του ο οποίος εξέφρασε επιθυμία και την πρόθεση του να ηγηθεί της προσπάθειας (υπάρχει το σχετικό mail) ώστε άμεσα η ομάδα να γίνει ΠΑΕ και να πάρει τις μετοχές τις οποίες δεν πήρε -όπως ο ίδιος δήλωσε- εάν και έδωσε τα χρήματα.
Και ενώ είχαμε έλθει πολύ κοντά στην συμφωνία τόσο στο οικονομικό κομμάτι όσο και στην ενίσχυση της ομάδας με έμπειρους παίκτες (παραπέμπω στις δημόσιες δηλώσεις του κ. Νταόπουλου στην πρώτη προπόνηση) και μάλιστα η συμφωνία με τον κ. Θεοδοσιάδη έκλεισε με την έγκριση τους, ενώ τους εστάλη λίστα με ποδοσφαιριστές που μας ενδιέφεραν. Όμως κάποιοι δυστυχώς έκαναν ότι είναι δυνατόν σπιλώνοντας τα μέλη του Δ.Σ. και κυρίως εμένα, βγάζοντας ένα απίστευτο και ανεξήγητο μίσος, να πείσουν τον κ. Νταόπουλο και τους φίλους του να μην εμπλακούν με την διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος και μάλιστα τις τηλεφωνικές παρεμβάσεις τους τις έκαναν δημόσια για να επιδεικνύουν τις δυνατότητες και τις σπουδαίες γνωριμίες τους. Ντροπή. Άλλωστε πόσο μυαλό πρέπει να έχουν για να μην μπορούν να καταλάβουν ότι πολεμώντας εμένα έκαναν κακό στον Ολυμπιακό Βόλου που κόπτονται ότι τον υπεραγαπούν.
Τον Σεπτέμβριο και μετά τις αρνητικές εξελίξεις του καλοκαιριού έπρεπε να αποφασίσουμε εάν θα συνεχίσει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Είναι γνωστό ότι κάναμε συνέχεις εκκλήσεις για βοήθεια κάναμε Γενική Συνέλευση μήπως βρεθεί λύση, αλλά κανένα ενδιαφέρον. Μπροστά στον κίνδυνο της διάλυσης βάλαμε πάνω από την λογική το συναίσθημα και την αγάπη μας για τον σύλλογο και συνεχίσαμε ενώ γνωρίζαμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζαμε. Εάν αυτό κρίνουν τα μέλη μας ότι ήταν λάθος το αναγνωρίζουμε και αναλαμβάνουμε την ευθύνη.
Πρόσφατα ένα μέλος μας, έστειλε μια επιστολή με την οποία μας προέτρεπε να φύγουμε και το χειρότερο να οδηγήσουμε τον σύλλογο σε 24 ώρες στο Πρωτοδικείο, αγνοώντας φυσικά ότι ο σύλλογος εκτός από το ποδόσφαιρο έχει και άλλα 7 αγωνιστικά τμήματα που είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις με καταστρεπτικές συνέπειες αν δεν μετείχαν στους αγώνες. Καμία σοβαρή διοίκηση δεν θα αποδεχόταν τέτοια προσβλητική και επιζήμια πρόταση. Προς όποιο μέλος μας ενδιαφέρεται ενημερώνουμε ότι ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου έχει νόμιμο καταστατικό εναρμονισμένο με τον νέο Αθλητικό Νόμο και άρθρα που προβλέπουν τις διαδικασίες.

Τις δυνατότητες και τις προθέσεις μας δεν τις κρύψαμε ποτέ. Δεν τάξαμε τίποτα πάνω από αυτά που μπορούσαμε να κάνουμε. Είπαμε την αλήθεια στον κόσμο του Ολυμπιακού. Δεν διεκδικήσαμε τον ρόλο του οικονομικού μεγαλοπαράγοντα, απλοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου είμαστε και τίποτα παραπάνω. Αναγνωρίζω τα λάθη που έγιναν και αναλαμβάνω, ως πρόεδρος, πλήρως την ευθύνη για την κακή πορεία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Εξαπατήθηκα το καλοκαίρι, αλλά και πολεμήθηκα πολύ. Κάποιοι υπέσκαπταν την προσπάθεια μου από κακία και μίσος με στόχο να αποτύχω. Ζητώ συγνώμη μόνο από τους αγνούς φιλάθλους και τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού που στηρίζουν την ομάδα και τον Ερασιτέχνη παρά την πίκρα τους.
Όσο για κάποιους που εκμεταλλεύονται την κακή πορεία του ποδοσφαιρικού τμήματος βάζουν Ολυμπιακόμετρο και περιφέρονται στις καφετέριες διαδίδοντας ελαφρά τη καρδία απειλές και ψευδή, με σκοπό να πλήξουν την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια μου τους πληροφορώ ότι ματαιοπονούν γιατί γνωριζόμαστε λίγο-πολύ όλοι στην πόλη.
Μπορεί η σιωπή να είναι χρυσός όμως δεν είναι αδυναμία θέλω να υποβάλλω κάποιες ερωτήσεις σε αυτούς που θυμούνται ότι υπάρχει Ερασιτέχνης μόνο όταν δεν υπάρχει ΠΑΕ. Επειδή δυστυχώς κάποιοι πουλάνε, οπαδιλίκι και ανέξοδα Ολυμπιακά αισθήματα και κάνουν κακόπιστη κριτική, τους καλώ να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να απαντήσουν:
1) Μετά τα γεγονότα του 2011 που ψάχναμε και δεν βρίσκαμε μέλη να συμπληρώσουμε ψηφοδέλτιο για την διοίκηση του Ερασιτέχνη, που ήσασταν; 2) Όταν για δύο χρόνια ο Ολυμπιακός δεν συμμετείχε σε κανένα πρωτάθλημα και αυτοί που τώρα κατηγορείτε τρέχανε τα Σαββατοκύριακα με τα παιδάκια ανά την Ελλάδα σε αγώνες και τουρνουά για να κρατήσουν ζωντανό το όνομα του Ολυμπιακού Βόλου, που ήσασταν; 3) Όταν το 2016 η ΠΑΕ έφυγε από το πρωτάθλημα και η διοίκηση του Ερασιτέχνη μπήκε μπροστά για να ξαναστηθεί ο σύλλογος, που ήσασταν; 4) Όταν το 2019 η ομάδα έγινε πάλι ΠΑΕ ξεχάσατε τον Ερασιτέχνη, και μόλις το καλοκαίρι του 2022 έπεσε κατηγορία τον ξαναθυμηθήκατε; Ωραίοι Ολυμπιακοί αλλά καρτ. 5) Όταν ο Ερασιτέχνης δεν είχε ούτε ένα δελτίο στο μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο, στην κολύμβηση και τώρα έχει αγωνιστικά τμήματα σε 8 διαφορετικά αθλήματα και είναι μέσα στους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας που ήσασταν να βοηθήσετε όχι εμάς αλλά τον σύλλογο που λέτε ότι αγαπάτε; 6) Μπορείτε να μας πείτε, μια και είστε πιο Ολυμπιακοί από εμάς, πως έχετε βοηθήσει τον σύλλογο και τι σας έχει κοστίσει; 7) Τι έχετε προσφέρει εσείς περισσότερο και βρίζετε χυδαία ανθρώπους που αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο και χρήματα για να συντηρούν τα τμήματα; 8) Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα κάνοντας σόου εντυπωσιασμού να μας προτρέπετε να κάνουμε πράξεις αντίθετες με το ήθος και την λογική μας;
Κανένας μας δεν είναι ευχαριστημένος από αυτή την κατάσταση, πόσο μάλλον εμείς. Όμως η ζωή συνεχίζεται, και είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε. Όσο χαμηλά και αν είμαστε πρέπει να βρούμε την δύναμη να ξανασηκωθούμε γιατί είμαστε Ολυμπιακός Βόλου.
Από την 1η Μάϊου 2023 ξεκινά μια καινούργια προσπάθεια αναγέννησης και ανασυγκρότησης του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η πρόθεση του δικηγόρου κ. Γιάννη Παπαδόπουλου, που εκπροσωπεί consortium εταιρειών, να ηγηθεί της προσπάθειας ανασυγκρότησης του ποδοσφαιρικού τμήματος, δίνοντας όραμα και προοπτική για μια υγιή και βιώσιμη λύση μας βρίσκει σύμφωνους.
Οι συζητήσεις που γίνονται είναι στα πλαίσια της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, με στόχο την εξασφάλιση και των δυο πλευρών. Απομένουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες ώστε να γραφεί το τελικό κείμενο της συμφωνίας και να υπογραφεί. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη θα είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει, σε ότι της ζητηθεί, στο πλαίσιο των καταστατικών υποχρεώσεων της. Ο στόχος είναι κοινός αφήνουμε πίσω αυτά που μας χωρίζουν, ενώνουμε τις δυνάμεις μας γιατί πάνω από όλους και από όλα είναι ο Ολυμπιακός Βόλου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το