Κόσμος

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις κηδείες των μεταναστών που πνίγηκαν στη Μεσόγειο

A schoolgirl from St Theresa College Primary School holds flowers during a memorial service for migrant victims in Msida, outside Valletta

Χωρίς να αναγράφονται τα ονόματά τους, αφού κανείς δεν τα γνωρίζει, αλλά και χωρίς την παρουσία συγγενών τους κηδεύτηκαν χθες στην πρωτέουσα της Μάλτας 24 από τους εκατοντάδες μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο την περασμένη Κυριακή, όταν βυθίστηκε το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν.

Οι κηδείες των άτυχων μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής παρόλα αυτά πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα οδύνης, αφού πολλοί Μαλτέζοι καθώς και μετανάστες έφτασαν στο χώρο της κηδείας για να αφήσουν ένα λουλούδι ή ένα κερί.

Οι φωτογραφίες με τα φέρετρα των μεταναστών όπου αναγράφεται «Πτώμα, αριθμός…», τα οποία μεταφέρουν στρατιώτες κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Την ίδια στιγμή, κι ενώ οι ηγέτες της ΕΕ συναντώνται σήμερα εκτάκτως στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν σε ανώτατο επίπεδο τα άμεσα μέτρα που μπορούν να λάβουν από κοινού κράτη μέλη και θεσμικά όργανα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού φαινομένου, ακόμη πιο ανησυχητικά είναι τα μηνύματα που φτάνουν από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Italy Europe Migrants

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας του ΟΗΕ, πεντακόσιες χιλιάδες άνθρωποι εκτιμάται ότι θα επιχειρήσουν την επικίνδυνη διέλευση τη Μεσογείου φέτος και χιλιάδες θα χάσουν τη ζωή τους, εάν δεν γίνει τίποτε για την αντιμετώπιση του θέματος.

Armed Forces of Malta soldiers lay down coffins with the bodies of migrants at an inter-faith burial service at Mater Dei Hospital in Tal-Qroqq

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το