Ελλάδα

Συγκέντρωση μεταλλωρύχων στο ΣτΕ, εκδικάζεται η υπόθεση για τις Σκουριές

ImageHandler

Περίπου 500 μεταλλωρύχοι με τις οικογένειές τους κατέβηκαν σήμερα τα ξημερώματα με δέκα λεωφορεία από τη Χαλκιδική στην Αθήνα.

Από τις έξι το πρωί συγκεντρώνονται έξω από το Συμβούλιο της Επικράτειας (ΣτΕ) όπου συζητάται η προσφυγή της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός”, που ζητά την ακύρωση της απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος, Πάνου Σκουρλέτη με την οποία ανακλήθηκαν οι τεχνικές άδειες.

IMG_7075

Η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή παραμένει διακριτική.

Οι μεταλλωρύχοι δηλώνουν ότι δε θα σταματήσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν και να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Σημειώνεται ότι εδώ κι έναν μήνα 1.300 εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χαλκιδικής έχουν τεθεί σε τρίμηνη διαθεσιμότητα (λαμβάνοντας το 50% του μισθού τους) ενώ 700 έχουν απολυθεί.

Κατά τη συνάντηση που είχαν μέσα στην εβδομάδα εκπρόσωποι της εταιρείας με τον κ. Σκουρλέτη ο υπουργός δεσμεύτηκε να κάνει σεβαστή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η όποια απόφαση θα έχει ως βασικούς άξονες την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία του περιβάλλοντος.

IMG_7074

Από την πλευρά τους εταιρεία κι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως η επένδυση πληροί όλους τους όρους προστασίας του περιβάλλοντος κι επισημαίνουν ότι σε μια εποχή, όπου η ανεργία μαστίζει την ελληνική κοινωνία, τα μεταλλεία δίνουν δουλειά σε 2.000 ανθρώπους, ενώ γύρω από το έργο απασχολούνται άλλοι 3.000 (ελεύθεροι επαγγελματίες, προμηθευτές, πρατηριούχοι).

Πηγή www.protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το