Τοπικά

Συγκέντρωση μεγάλης νίκης από τον Χρ. Μπουκώρο στο Βόλο

Ηταν εκεί όλες οι τάσεις και όλες οι γενιές της παράταξης στη Μαγνησία

Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, τη μεγαλύτερη που έγινε προεκλογικά στη Μαγνησία, γεμάτη ενθουσιασμό και παλμό, ο δημοσιογράφος, υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος έδωσε μήνυμα νίκης χθες το βράδυ από το βήμα της τελικής προεκλογικής συγκέντρωσης στο Volos Palace.

Στη συγκέντρωση ήταν όλοι εκεί. Ολες οι γενιές στελεχών, όλες οι τάσεις της κεντροδεξιάς, πρώην βουλευτές και πρώην δήμαρχοι, ο πρώην νομάρχης και νυν δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι, καθώς και πλήθος πολιτών, που είχαν κατακλύσει την αίθουσα, ενώ εκατοντάδες έμειναν υπομονετικά στο εξωτερικό της, ακόμη και μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείο, αδυνατώντας να εισέλθουν στο εσωτερικό του.

«Η παρουσία σας είναι συγκλονιστική. Αποδείξατε ότι δεν μας σταματά τίποτε. Σήμερα δίνεται μήνυμα μεγάλης νίκης», είπε ο Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος έγινε υποδεκτός με θερμότατα επιφωνήματα και παρατεταμένο χειροκρότημα.

«Στα πρόσωπά σας βλέπω τη Μαγνησία που με γέννησε, στο χαμόγελο σας βλέπω το Βόλο που με μεγάλωσε, στο καθαρό σας βλέμμα βλέπω την απόφασή σας να προχωρήσουμε μαζί στο μέλλον», είπε ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας, απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο.

Τον υποψήφιο βουλευτή προλόγισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Ν.Δ. Γιώργος Κίτσιος, ο οποίος ανέφερε: «Οι προπαγανδιστές μας ας έρθουν σήμερα εδώ, σ’ αυτό το χώρο, να πάρουν την απάντηση. Δίνεται σήμερα το μήνυμα ότι θα κερδίσουμε, ότι στη Μαγνησία η Ν.Δ. θα πάρει τρεις έδρες. Αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Χρειάζεται να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα γειτονιά – γειτονιά, πόρτα – πόρτα για τις ώρες που απομένουν μέχρι την κάλπη. Και επειδή αυτή η μεγάλη συγκέντρωση έχει σχέση και με τον υποψήφιο να του ευχηθούμε καλή επιτυχία και με τη νίκη», τόνισε.

Ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας στην ομιλία του εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στην κάλπη με ψυχραιμία και λογική, έχοντας λάβει την απόφαση της σταθερότητας και της ομαλότητας για την Ελλάδα και τους πολίτες της.

«Οι Ελληνες θα δώσουν στη δική μας παράταξη το δρόμο να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία. Η παράταξή μας ευθύνεται λιγότερο από όλες τις άλλες για την κρίση και είναι εκείνη που διαχρονικά να συμμαζέψει τα πράγματα», τόνισε στην ομιλία του, η οποία διακόπηκε πολλές φορές από δυνατό χειροκρότημα.

Ο Χρήστος Μπουκώρος έκανε αναδρομή στο πώς έφτασε η χώρα μας στη δύσκολη κατάσταση, υπογραμμίζοντας ότι «υπεύθυνοι είναι όσοι σήμερα έχουν το θράσος να παρουσιάζονται ως αυριανοί σωτήρες. Όταν ο πρωθυπουργός των μεγάλων στρατηγικών και γεωπολιτικών επιλογών Κώστας Καραμανλής, διαβλέποντας ότι μέσα στην καταιγίδα της οικονομικής κρίσης, προκειμένου να μη μετατραπεί η κρίση χρέους σε κρίση δανεισμού με οδυνηρές συνέπειες μας κάλεσε να παγώσουμε για δύο έτη τους μισθούς του δημοσίου, εμείς πρώτοι μεμψιμοιρώντας αντιδράσαμε. Και ακολούθησε η εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος σήμερα έχει καταστεί ο πλέον πολιτικά ανυπόληπτος. Για να ξεκινήσει στη συνέχεια ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε έναν κοπιαστικό και αέναο αγώνα, ώστε η χώρα να μην επέλθει σε κατάσταση άστατης χρεοκοπίας».

Ασκησε δριμεία κριτική στους ανεύθυνους, όπως τους χαρακτήρισε, συνεταίρους, οι οποίοι προκάλεσαν τις εκλογές, την ώρα που διαφωνούσε το 60% των πολιτών, προτάσσοντας το κομματικό από το προσωπικό τους συμφέρον. Ο υποψήφιος βουλευτής, ωστόσο, εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός, όπως το 2009, έτσι και τώρα θα τους δώσει ηχηρή απάντηση.

Εκτός από το γενικό πολιτικό πλαίσιο, το διακύβευμα των εκλογών καθώς και τα διλλήματα που τίθεται στις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής, ο Χρήστος Μπουκώρος αναφέρθηκε στη Μαγνησία, σε όσα μπορούν να γίνουν κυρίως στους δύο βασικούς τομείς, τον πρωτογενή τομέα και τον τουριστικό κλάδο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ανεργίας.

«Η Μαγνησία είναι ο νομός που μας ανέθρεψε όλους», είπε στο πυκνό ακροατήριο. «Ο νομός με τις σπουδαίες πολιτικές προσωπικότητες», πρόσθεσε κάνοντας συγκεκριμένες αναφορές που απέσπασαν παρατεταμένο χειροκρότημα. «Είχα την τύχη μέσα από την 20ετή μου επαγγελματική διαδρομή να ασχοληθώ με τα προβλήματα του τόπου μας και τις αγωνίες των ανθρώπων του», τόνισε, ενώ ιδιαίτερα θερμά οι πολίτες υποδέχθηκαν τα εξής λόγια: «Χωρίς να ακουστεί υπερφίαλο ή εγωιστικό, αλλά κρυφή μου φιλοδοξία είναι να συνεχίσω το έργο του Θανάση Νάκου και του Γιώργου Σούρλα. Να πετύχω έστω και ένα μικρό μέρος όσων οραματίζομαι».

Κλείνοντας κάλεσε οι επόμενες ώρες μέχρι την κάλπη να αξιοποιηθούν στο σύνολό τους, ώστε η λογική και ψυχραιμία να κινήσει τη δημαγωγία και το λαϊκισμό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το