Ελλάδα

Συγκέντρωση ενάντια στο νέο Μνημόνιο στο Σύνταγμα

κινητ1

Μπαράζ κινητοποιήσεων εναντίον της νέας συμφωνίας με τους δανειστές βρίσκονται σε εξέλιξη από τις επτά το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. Ομοσπονδίες εργαζομένων, αριστερές οργανώσεις και φοιτητικά κινήματα δίνουν ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος, καλώντας τους πολίτες να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στις απαιτήσεις των εταίρων.

κινητ2

Με σύνθημα “ενάντια στο μνημόνιο” η ΑΔΕΔΥ σέρνει το γαϊτανάκι των κινητοποιήσεων στις 19:00. Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων σε ανακοίνωση της ζητά από τους πολίτες της Αθήνας να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της στο Σύνταγμα και ζητά να μην ψηφιστεί το νέο μνημόνιο, να ανατραπούν οι μνημονικές πολιτικές, ανά υπάρξει αθέτηση της αποπληρωμής και μονομερής διαγραφή του χρέους.

κινητ3

Στις επτά και μισή ο Ανταρσυα πραγματοποιεί τη δική του διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος. Ο συγκεκριμένος πολιτικός φορέας καλεί τον ελληνικό λαό σε μαζική ανταρσία που θα ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης και σε στράτευση “στο ΟΧΙ μέχρι τη ρήξη”.

κινητ4

Παράλληλα στην ανακοίνωση του αναφέρει:”Δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση. Ήταν μια άνευ όρων και ορίων διαδικασία εξευτελισμού και ταπείνωσης ενός ολόκληρου λαού. Μια πλήρης καταστροφική υποταγή στους δολοφόνους της ΕΕ, μια κατά κράτος νίκη του γερμανικού ιμπεριαλισμού και της κυριαρχίας του στην Ευρώπη”.

κινητ5

Την ίδια ώρα στην πλατεία Συντάγματος αναμένεται να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και μέλη φοιτητικών κινημάτων, καθώς τις προηγούμενες ώρες έχουν υπάρξει πλήθος καλεσμάτων για δυναμικές συγκεντρώσεις εναντίον της νέας συμφωνίας.

Πηγή:protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το