Τοπικά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

(φωτό αρχείου)
(φωτό αρχείου)

Συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου διοργανώνει την Κυριακή των Βαϊων, στις 12 το μεσημέρι, η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων, καλώντας τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και τους εμποροϋπαλλήλους να δώσουν το “παρών”. Σε ανακοίνωση της παράταξης επισημαίνεται οτι την Κυριακή 5 Απρίλη πρέπει τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου που έγινε στις 23 Μάρτη.

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται, “στις 26 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο ανάπτυξης με αίτημα την κατάργηση του νόμου για τη λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο και τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Μέχρι στιγμής ο υπουργός κ. Σταθάκης υιοθετεί τη λογική της διεύρυνσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές μιλώντας για 5 Κυριακές και αφήνει ανοιχτό το ζήτημα ότι ευθύνη των δήμων μπορεί να διευρυνθούν οι περιοχές, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως τουριστικές καλώντας και τους δήμους και τους διάφορους Ε.Σ να συναποφασίσουν με τους δήμους, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ότι δήθεν θα τονώσουν την ανάπτυξη και τις μικρές επιχειρήσεις.

Η πείρα δείχνει το ακριβώς αντίθετο:
Η διεύρυνση του ωραρίου, όπου αυτή προσχώρησε, όχι μόνο δεν έδωσε λύση στα προβλήματά μας αλλά αντίθετα διαμόρφωσε προϋποθέσεις ακόμα μεγαλύτερου περιορισμού μας.
Μεγάλωσε το κόστος λειτουργίας χωρίς ουσιαστική αύξηση των εσόδων.
Οδήγησε σε εξοντωτικά ωράρια με γνωστά αποτελέσματα σε εμάς τους ίδιους και τις οικογένειές μας.
Συγκεκριμένα η Κυριακή ακόμα και αν είχε μια κάποια αγοραστική κίνηση, αυτή έλειψε από την Δευτέρα και την Τρίτη”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το