Αθλητισμός

Σφραγίζει το εισιτήριο για το Τόκιο η Αναγνωστοπούλου

Πολύ κοντά στη δεύτερη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες βρίσκεται η Κρίστι Αναγνωστοπούλου. Η αθλήτρια, που κατάγεται από τα Φάρσαλα αλλά μεγάλωσε με τους γονείς της στον Βόλο, έριξε βολή στα 59,87 μέτρα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στίβου. Έτσι βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ και κατέκτησε την πρώτη θέση στη δισκοβολία.

Η Αναγνωστοπούλου με τους βαθμούς αυτούς αναμένεται να ανέβει υψηλότερα από την 32η θέση που βρίσκεται και δείχνει να «κλειδώνει» την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η 29χρονη αθλήτρια είχε ακόμη βολές στα 56,47 μ., 56,07 μ., 54,55 μ. 58,68 μ. και έκλεισε τον αγώνα με 59,75 μέτρα. Σημειώνεται ότι οι Ολυμπιακές συμμετοχές ολοκληρώνονται στις 29 Ιουνίου.

Μεγάλη στιγμή και για τον Εμμανουήλ Καραλή. Ο 22χρονος πρωταθλητής στο άλμα επι κοντώ κατάφερε να «σφραγίσει» την πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την πρώτη θέση που κατέλαβε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Σερβία.
Ο νεαρός αθλητής ξεπέρασε τα 5,70, επίδοση που αποδείχθηκε αρκετή για την πρώτη θέση και κυρίως για τη συμμετοχή στο μεγάλο ραντεβού του Τόκιο. Ο αγώνας για τον Καραλή δεν άρχισε καλά, καθώς είχε ένα χαμένο άλμα στα 5,30, αλλά στη συνέχεια πέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα 5,50μ., τα 5,60μ. και τα 5,70μ. Στο τέλος επιχείρησε να ξεπεράσει και τα 5,80μ., δεν τα κατάφερε, αλλά αποδείχθηκε ότι αυτό είχε μικρή σημασία.
Αυτή είναι η δεύτερη ελληνική συμμετοχή, αφού ήδη τη θέση του έχει εξασφαλίσει ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος μέσω της μητέρας του κατάγεται από τον Βόλο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το