Ελλάδα

Σφοδρή επίθεση Κωνσταντοπούλου κατά Πανούση

Κωνσταντοπούλου με Πανούση

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα, πρωτοφανή για τα πολιτικά δεδομένα, επιτέθηκε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε για «παρείσακτους» αστυνομικούς στο χώρο της Βουλής, με αφορμή το «επεισόδιο» που κατήγγειλαν αστυνομικοί ότι σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, όταν δεν επιτράπηκε η είσοδος ανδρών των ΜΑΤ στο κτίριο του κοινοβουλίου, προκειμένου να κάνουν χρήση της τουαλέτας.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με μια πολύ σκληρή ανακοίνωσή της, εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από τη δήλωση του κ.Πανούση ότι ο ένας θεσμός της Βουλής πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό της αστυνομίας. τη δήλωση του αυτή έκανε ο κ.Πανούσης, κληθείς να σχολιάσει την εντολή που δόθηκε από τη φρουρά της Βουλής για να απαγορευτεί η είσοδος των αστυνομικών στο κοινοβούλιο.

Η ανακοίνωση της προέδρου της Βουλής αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Επειδή το φως της δημοσιότητας είδαν διάφορα ρεπορτάζ, καταγγελίες, διαρροές που αποδίδονται σε «κύκλους της Προέδρου» ή «κύκλους της ασφάλειας της Βουλής», διευκρινίζονται τα εξής, προς πάσα κατεύθυνση:

Η Πρόεδρος της Βουλής και η Βουλή δεν ομιλούν μέσω «κύκλων»

Μοναδική αρμόδια αστυνομική δύναμη για την ασφάλεια της Βουλής είναι η Φρουρά της Βουλής.

Η οπλοφορία οιουδήποτε προσώπου εντός του χώρου της Βουλής, πέραν των εχόντων άδεια μελών της Φρουράς, απαγορεύεται

Η είσοδος προσώπων στο χώρο της Βουλής πραγματοποιείται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες για την Ασφάλεια και δεν εξαιρείται της εφαρμογής των κανόνων αυτών ούτε το αστυνομικό προσωπικό

Πρόσωπα που διεκδικούν να εισέρχονται στο χώρο της Βουλής χωρίς έλεγχο ταυτότητας και οπλοφορώντας προδήλως διεκδικούν την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής. Αστυνομικοί οι οποίοι διεκδικούν να εισέρχονται στο χώρο της Βουλής ανά δυάδες ή και τετράδες οπλοφορώντας και χωρίς να υποβάλλονται σε έλεγχο ταυτότητας γνωρίζουν ότι διεκδικούν την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής.

Με αυτά τα δεδομένα, τα οποία είναι γνωστά και συνομολογημένα από το αρμόδιο Υπουργείο σε σχέση με τις δυνάμεις που υπάγονται στην ευθύνη του, προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι, για πολλοστή φορά, υποδαυλίζεται με δηλώσεις του αρμοδίου Αν. Υπουργού, η εκ μέρους Αστυνομικών Δυνάμεων αμφισβήτηση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής ή της αρμοδιότητας της Φρουράς της Βουλής και τροφοδοτείται αντιπαράθεση της Αστυνομίας προς το Κοινοβούλιο ή και διαρκείς επιθέσεις προς την Πρόεδρό του.

Η δήλωση «ο ένας θεσμός πρέπει να σέβεται τον άλλον», που έγινε από τον Αν. Υπουργό που προΐσταται των Αστυνομικών Δυνάμεων αφ’ ενός υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο, που αποτελεί πυλώνα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και μία εκ των τριών ανεξάρτητων λειτουργιών της Δημοκρατίας, αφ’ ετέρου αναβιβάζει τις αστυνομικές δυνάμεις σε ισότιμο θεσμό με τη Βουλή και εκ τρίτου, δυστυχώς, μεταφράζεται στην πράξη αλλά και μέσω της εξειδίκευσής της ως πλήρης άρνησης σεβασμού στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, στο οποίο οι αστυνομικές δυνάμεις διεκδικούν να έχουν «ελευθέρας» χωρίς κανέναν έλεγχο και ενοχλούνται από το γεγονός ότι σε αυτήν την περίοδο έχει εφαρμοσθεί ο νόμος ως προς όλους.

Επειδή οι καιροί είναι πονηροί και ουδείς δικαιούται να παριστάνει τον ανυποψίαστο καλό θα ήταν ο καθένας να περιορίζεται και να υπηρετεί τον θεσμικό του ρόλο στη Δημοκρατία και να μην μετατρέπεται σε αυτόκλητο αναμορφωτή του πολιτεύματος».

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το