Τοπικά

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την εκμίσθωση καταστημάτων στο πάρκιν της Φιλελλήνων 

Τις αντιδράσεις τους για την εκμίσθωση τριών καταστημάτων στο πάρκιν της οδού Φιλελλήνων και ακόμη ενός καταστήματος στο δώμα του κτιρίου, εξέφρασαν σύσσωμα οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Βόλος Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα ανέφερε ότι γίνεται διαγωνισμός για την εκμίσθωση, ενώ το έργο του πάρκινγκ δεν έχει ακόμη παραδοθεί και δεν έχει εκδοθεί η αναθεώρηση της άδειας. «Αυτό σημαίνει ότι οποιεσδήποτε ρήτρες κατά την παράδοση θα βαρύνουν τον δήμο» δήλωσε.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονας Αποστολάκης παρατήρησε ότι δεν υπάρχουν στις εισηγήσεις ενδεικτικές τιμές εκκίνησης για την εκμίσθωση των καταστημάτων. «Ο Δήμος είχε πει ότι θα αναλάβει τη διαχείριση του πάρκινγκ. Είχε παρουσιαστεί από τον Δήμο ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία θέση στάθμευσης» ανέφερε.

«Αυτή η ιστορία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε success story αλλά όπως εξελίσσεται η υπόθεση, φαίνεται ότι ήταν για να μισθωθούν τέσσερα καταστήματα. Ο λόγος κατασκευής του πάρκινγκ ήταν για να λύσει το πρόβλημα της στάθμευσης. Για αυτούς των χώρους θα καταργηθούν 800 τ.μ. σε ένα έργο που έγινε για να προσφέρει θέσεις στάθμευσης» επισήμανε ο επικεφαλής της παράταξης «Βόλος Ανατροπή Δημιουργία» Απόστολος Παπαδούλης.

Ο αντιδήμαρχος Θάνος Θεοδώρου απάντησε ότι οι όροι της μίσθωσης και το ύψος των μισθωμάτων θα έρθουν προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή. «Η αρχική άδεια βρίσκεται σε φάση αναθεώρησης. Τη μελέτη για το πάρκινγκ δεν την έχει κάνει η παρούσα δημοτική  αρχή, ξέρετε ότι είναι παλαιότερη ιστορία. Το γεγονός ότι θα υπάρχουν καταστήματα δεν έχει σχέση με το ότι ψάχναμε ανάδοχο στην αρχή. Το δώμα προβλέπεται στην αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός θα έχει βγει η άδεια» απάντησε.

Η κ. Καπούλα ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να έρχεται εισήγηση για εκμίσθωση του δώματος από τη στιγμή που δεν έχει αδειοδοτηθεί ακόμη. «Δεν πρέπει να γράφουμε εισηγήσεις για κάτι που δεν υφίσταται διοικητικά» είπε.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρέας Ζέρβας πρόσθεσε ότι η σημερινή είναι μια αρχική απόφαση για να εκμισθωθούν και πως η διαδικασία θα συνεχιστεί στην Οικονομική με τους όρους και τα μισθώματα. Από την πλευρά του ο κ. Ριζόπουλος δήλωσε ότι θα πρέπει και το δώμα να χρησιμοποιηθεί για θέσεις πάρκινγκ. Στην εκμίσθωση των τριών καταστημάτων η κ. Καπούλα ψήφισε λευκό και αρνητικά οι επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ενώ για την εκμίσθωση του δώματος αρνητικά όλες οι παρατάξεις και λευκό η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Σόνια Χαρανά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το