Ελλάδα

Σέρρες: Κρατούμενοι προσπάθησαν να αποδράσουν από τις φυλακές Νιγρίτας

Απόπειρα απόδρασης τριών Πακιστανών κρατουμένων απέτρεψαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας Σερρών το απόγευμα της Τετάρτης. Την ίδια ώρα, στις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας, Σέρβος κρατούμενος που είχε βγει για εξωτερικές εργασίες δεν επέστρεψε και κηρύχτηκε δραπέτης.
Στη Νιγρίτα, σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών εντόπισε τους τρεις Πακιστανούς, 22, 25 και 30 ετών, να κινούνται ύποπτα στο προαύλιο, στις 6:20 το απόγευμα της Τετάρτης, και ενημέρωσε τον Αρχιφύλακα και την εξωτερική φρουρά.

Έπειτα από την κινητοποίηση του μηχανισμού αποτροπής, ο Αρχιφύλακας και ο υπεύθυνος απογευματινής βάρδιας εντόπισαν τους τρεις κρατούμενους στα προπύλαια μιας υποπτέρυγας, η οποία βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Από εκεί οι τρεις Πακιστανοί φέρεται ότι σκόπευαν να μεταβούν στη νεκρή ζώνη και στη συνέχεια σε εξωτερικό τοίχο του σωφρονιστικού καταστήματος.

Έπειτα από καταδίωξη, με τη συνεργασία εσωτερικής και εξωτερικής φρουράς οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν. Όλοι τους έφεραν τραύματα και γρατζουνιές, που σύμφωνα με τους σωφρονιστικούς οφείλονται στην προσπάθειά τους να αναρριχηθούν σε τοίχους και αγκαθωτά συρματοπλέγματα. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο ιατρείο των φυλακών και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας.

Οι τρεις Πακιστανοί εκτίουν ποινές κάθειρξης για υποθέσεις μεταφοράς μεταναστών και ληστείες.
Στις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας, την ίδια ώρα, χαρακτηρίστηκε ως δραπέτης ένας 44χρονος Σέρβος κρατούμενος, ο οποίος δεν επέστρεψε στο κελί του έπειτα από εξωτερικές εργασίες το πρωί.
Ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, που αναζητά τον 44χρονο, ο οποίος εκτίει ποινή για κλοπές.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το