Κόσμος

Serial killer στην Κύπρο: Σε απευθείας δίκη ο 35χρονος – Συνεχίζονται οι έρευνες

Στο δικαστήριο οδηγείται οριστικά την ερχόμενη Τρίτη ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος της Κύπρου, προκειμένου να ζητηθεί η ανανέωση της κράτησής του και να δοθεί χρόνος στους ανακριτές να ετοιμάσουν τη δικογραφία για καταχώρησή της ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το σενάριο να πάνε οι ανακριτές σε δίκη χωρίς τις δύο σορούς θυμάτων είναι ορατό, αν δεν υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη στις έρευνες που συνεχίζονται στις δύο λίμνες σε Μιτσερό και Ξυλιάτο. Αυτό ουδόλως διαφοροποιεί την κατάσταση και ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς θα αντιμετωπίσει κατηγορίες απαγωγής και φόνου εκ προμελέτης για επτά φόνους καθώς και την υπόθεση του βιασμού γυναίκας. Αυτό που θα ξεκαθαρίσει στο τέλος είναι κατά πόσο θα διεξαχθεί δίκη μόνο για την κατηγορία του βιασμού, αφού ο 35χρονος αρνείται ότι βίασε τη 19χρονη, ενώ παραδέχεται τις δολοφονίες.

Το ιδανικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα του philenews, για τους ανακριτές θα ήταν να φτάσουν στο δικαστήριο έχοντας εντοπίσει όλες τις σορούς των θυμάτων. Υπήρξε παλαιότερα περίπτωση δολοφονίας που έφτασε στις δικαστικές αίθουσες, χωρίς να εντοπιστεί το πτώμα και το δικαστήριο αποδέχθηκε πως επρόκειτο για νεκρό άτομο.

Η Αστυνομία μέχρι στιγμής έχει λάβει για την πρωτοφανή αυτή υπόθεση πάνω από 460 καταθέσεις και 360 τεκμήρια, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από εξετάσεις DNA για ταυτοποίηση θυμάτων. Σύντομα ολοκληρώνει τις έρευνές του επί ηλεκτρονικών δεδομένων το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ συμπληρώθηκαν οι έρευνες για την υπόθεση βιασμού, άσεμνης επίθεσης και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που αφορούν καταγγελία από γυναίκα, η οποία υποβλήθηκε μετά τη σύλληψη του 35χρονου.

Στο μεταξύ, οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη συνεχίστηκαν και την Παρασκευή με αμείωτο ρυθμό, αφού οι εμπειρογνώμονες που τις καθοδηγούν είναι πεπεισμένοι ότι εκεί βρίσκεται το άψυχο σώμα της Μαρικάρ Βαλντέζ, κλεισμένο σε βαλίτσα. Οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι να ελεγχθεί περιμετρικά όλη η λίμνη, ώστε να αποφασιστούν στη συνέχεια τα επόμενα βήματα. Πάντως, δεν αποκλείεται η τρίτη βαλίτσα να έχει σκεπαστεί με όγκους λάσπης και να είναι αδύνατον να εντοπιστεί.

Όσον αφορά στις έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, αυτές είναι στάσιμες αφού έχει δοθεί προτεραιότητα στην Κόκκινη Λίμνη. Στη λίμνη Ξυλιάτου όπως ομολόγησε ο 35χρονος στρατιωτικός, είχε ρίψει τη σορό της 6χρονος Σιέρρα Γκράτζε, κόρης της επίσης δολοφονημένης Μαίρη Ρόουζ, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού. Σύμφωνα με τον 35χρονο, είχε τυλίξει το άψυχο σώμα της 6χρονης σε σεντόνι και στη συνέχεια το έδεσε σε τσιμεντομπλόκ ώστε να είναι σίγουρος ότι θα παραμείνει στον βυθό.

Πηγή: philenews

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το