Κόσμος

Serial killer στην Κύπρο: 22η ημέρα φρίκης – Αναζητούν την έκτη σορό

Στον υγρό τάφου του Μιτσερού στην Κόκκινη Λίμνη στρέφονται για 22η ημέρα τα βλέμματα, εκεί, όπου χθες ανασύρθηκε άλλη μια βαλίτσα θανάτου, εντός της οποίας ήταν η σορός της οκτάχρονης Έλενας, ενώ μια εβδομάδα πριν ανασύρθηκε και η σορός της 38χρονης μητέρας της. Μητέρα και κόρη δολοφονήθηκαν από τα χέρια του 35χρονου ίλαρχου, τον Σεπτέμβριο του 2016 στην Κύπρο.
Οι έρευνες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας συνεχίζονται με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ κομβική σημασίας είναι πλέον η συμβολή του συστήματος sonar το οποίο απέδωσε καρπούς. Κατά της σημερινές έρευνες, θα γίνει προσπάθεια να εντοπιστεί η τρίτη βαλίτσα της φρίκης, εντός της οποίας υπάρχει η σορός 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ από τις Φιλιππίνες, η οποία δολοφονήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 2017.

Με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας αναμένεται να εξεταστούν και τα άλλα σημεία που σάρωσε το sonar, ενώ αφού πρώτα εντοπιστεί και η τρίτη βαλίτσα, οι έρευνες θα επικεντρωθούν στη λίμνη του Ξυλιάτου για εντοπισμό της σορός της εξάχρονης Σιέρρα, η μητέρα της οποίας ήταν το πρώτο πτώμα που ανασύρθηκε από το μεταλλείο του Μιτσερού και ήταν η αρχή της αποκάλυψης της φρίκης.
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οι σοροί πέντε θυμάτων, τα οποία είναι η Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα, η οκτάχρονη κορούλα της Έλενα Ναταλία, η Μαρί Ρόους, η Κάτχα Ανού και η Αριάν Παλάνας Λοζάνο.

Καταθέτουν οι γυναίκες με τις οποίες μιλούσε ο ίλαρχος
Την ίδια ώρα οι ανακριτές συνεχίζουν τις έρευνες γύρω από τη δράση του «Ορέστη», ο οποίος δεν έχει ομολογήσει άλλους φόνους, επιμένοντας παράλληλα στη θέση του, ότι τα θύματα του ανέρχονται στα επτά και ότι η πρώτη του δολοφονία ήταν η διάπραξη του διπλού φονικού το 2016.
Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 350 καταθέσεις και αναμένονται να ληφθούν άλλες 150, ενώ εκτελέστηκαν εννέα εντάλματα έρευνας οικιών και οχημάτων και έχουν παραληφθεί 352 τεκμήρια, τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Παράλληλα, στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται και τα αποτελέσματα από την άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και άλλων συνομιλιών που εκδόθηκαν σε σχέση με τα θύματα και τον 35χρονο. Επίσης γίνονται εξετάσεις και εντοπίζονται όλα τα πρόσωπα με τα οποία μιλούσε ο ύποπτος στις διάφορες ιστοσελίδες από το 2016 μέχρι και την ημέρα της σύλληψης του.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το