Αθλητισμός

Σέντρα στη Σούπερ Λιγκ 2 στις 29 Ιουνίου 

Μετά από ένα θυελλώδες Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 αποφάσισαν να ξεκινήσουν εκ νέου το πρωτάθλημα στις 29 Ιουνίου. Το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε, επίσης, να γίνει τροποποίηση προκήρυξης και οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ.
Το τι θα γίνει τελικά στη Σούπερ Λιγκ 2 θα φανεί στην πορεία, αλλά κατά πλειοψηφία οι ΠΑΕ επέλεξαν να μπουν ξανά στο χορτάρι σε πρώτη φάση, προσδιορίζοντας το πότε θα πραγματοποιηθεί η προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Βέβαια επειδή ο… δρόμος είναι μακρύς μέχρι το τέλος του μήνα, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δεδομένο αυτή τη στιγμή.
Υπήρξαν ομάδες που δεν ήθελαν να παίξουν καθόλου, ενώ έγινε… μάχη μέρα με τη μέρα για να καταλήξουν στην ημερομηνία 29 Ιουνίου. Βασικό ζήτημα ήταν από πότε θα μετρούσαν οι τέσσερις εβδομάδες, που απαιτεί ως ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας η τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Χανιά και Λεβαδειακός ήθελαν να ξεκινήσει πιο νωρίς το πρωτάθλημα, αλλά εντέλει στη συζήτηση είπαν να γίνει η επανέναρξη στις 22 Ιουνίου, από την άλλη ο Απόλλων Σμύρνης ήθελε τις 5 Ιουλίου και στο φινάλε η πλειοψηφία είπε 29 Ιουνίου, που ήταν κάπου στη μέση. Την ίδια στιγμή, ο Πλατανιάς ήταν ξεκάθαρος και έλεγε να διακοπεί το πρωτάθλημα, κάτι που μπήκε σε ψηφοφορία, αλλά δεν πέρασε…
Γενικά στην ψηφοφορία έγινε το ακόλουθο: Η πρόταση διακοπής αν και πήρε έξι ψήφους (τους περισσότερους) έχασε, καθώς κάτι τέτοιο απαιτούσε πλειοψηφία των 3/4 και έτσι δεν εγκρίθηκε. Υπέρ της διακοπής τάχθηκαν οι: Πλατανιάς, Απόλλων Σμύρνης, Παναχαϊκή, Εργοτέλης, Κέρκυρα και Απόλλων Πόντου. Έτσι, η πρόταση για επανέναρξη στις 29 Ιουνίου πέρασε αν και με πέντε ψήφους (Απόλλων Λάρισας, Λεβαδειακός, Α.Ε. Καραϊσκάκης, Χανιά και ΠΑΣ Γιάννινα), ενώ υπήρξαν και πέντε λευκά (οι τρεις εκπρόσωποι της Φούτμπολ Λιγκ, ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ και ο πρόεδρος της διοργανώτριας Λεωνίδας Λεουτσάκος). Να σημειώσουμε ότι θεωρητικά η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου είναι να γίνει πλέον στις 4 Ιουλίου (για πλέι οφ και πλέι άουτ δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο).

Από εκεί και πέρα, συμφωνήθηκε στο μεσοδιάστημα μέχρι την επανεκκίνηση ειδική επιτροπή να έχει επαφές με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, την ΕΠΟ και την ΕΡΤ και μην αποκλείεται ότι εκεί θα κριθούν όλα, αφού υπάρχει πάντα στο τραπέζι η αναδιάρθρωση.
Εξάλλου, να σημειωθεί ότι απορρίφθηκαν και οι δυο προτάσεις της Φούτμπολ Λιγκ και το Δ.Σ. της διοργανώτριας αποφάσισε να προτείνει αναδιάρθρωση με 18 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα, 16 στη Σούπερ Λίγκα 2 και 14 στη Φούτμπολ Λιγκ. Τέλος, η μόνη ομάδα που απουσίασε από το Δ.Σ ήταν η Δόξα Δράμας, που είχε πρόβλημα με τον νόμιμο εκπρόσωπο της.
Τέλος, ορίστηκε μια επιτροπή που θα τρέξει τα επόμενα θέματα της κατηγορίας (αναδιάρθρωση, τηλεοπτικά κ.α.). Την επιτροπή θα απαρτίζουν εκπρόσωποι των ΠΑΕ: Τρίκαλα, Χανιά, ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακού και το τριμελές προεδρείο της Ένωσης, δηλαδή τον Λεωνίδα Λεουτσάκο (πρόεδρος) και τους κ.κ. Σταμούλη και Αντωνίου.
Η ανακοίνωση της Ένωσης: «Ολοκληρώθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β’ Εθνικής Κατηγορίας, απόντος μόνο του εκπροσώπου της ΠΑΕ Δόξα Δράμας.
1) Τα μέλη ενημερώθηκαν για τη συνάντηση με τον ΠΣΑΠ, στον οποίο θα αποστείλουν πρόταση να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας
2) Έγινε ενημέρωση σχετικά με την τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιτροπής Σούπερ Λιγκ 2.
3) Αποφασίστηκε η συνέχιση και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ 2, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 (29/6 η 21η και 4/7 η 22η αγωνιστική). Ακολούθως ορίστηκε επιτροπή που θα πλαισιώσει το τριμελές προεδρείο της Ένωσης υπό τους κ.κ. Αϊβάζογλου, Κολοκυθά, Μονεμβασιώτη, Ροκάκη και Χριστοβασίλη και θα συναντηθούν με την ΕΠΟ, την ΕΡΤ και τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να συζητήσουν και να λύσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει για την πραγματοποίηση των πλέι οφ και πλέι άουτ.
4) Αποφασίστηκε η τροποποίηση προκήρυξης και η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.
5) Αποφασίστηκε να προταθεί στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ ολοκληρωμένη πρόταση αναδιάρθρωσης που θα περιλαμβάνει 18 ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 1, 16 στη Σούπερ Λιγκ 2 και 14 στην Φούτμπολ Λιγκ, χωρίς κανέναν υποβιβασμό σε καμία από τις τρεις κατηγορίες.
6) Ψηφίστηκε ομόφωνα συνεργασία της Σούπερ Λιγκ 2, με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, την EFL Championship και την ΙΑΣΙΣ ΜΚΟ για το πρόγραμμα «New Youth Football».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το