Αθλητισμός

Σέντρα μετά το νέο έτος; – Στον Ολυμπιακό περιμένουν την απόφαση για την έναρξη της Φούτμπολ Λιγκ

Συμπληρώνονται 20 μέρες από τότε που οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου προπονήθηκαν ομαδικά για τελευταία φορά, με τον προβληματισμό στους «ερυθρόλευκους» να είναι έντονος, για το πως θα παρουσιαστεί η ομάδα, όταν η πολιτεία θα ανάψει το «πράσινο φως» για την επιστροφή στις προπονήσεις.
Βέβαια, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες της κατηγορίας και είναι λογικό να υπάρξει ένα χρονικό διάστημα δύο-τριών εβδομάδων, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να κάνουν μίνι προετοιμασία, να αποκτήσουν ρυθμό και να ανακτήσουν, όσο γίνεται περισσότερο, το χαμένο έδαφος.
Στην παρούσα φάση οι «ερυθρόλευκοι» αυτό που κάνουν είναι να προσπαθούν να διατηρηθούν σε μια όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση, ακολουθώντας πρόγραμμα συντήρησης, που έχουν λάβει από τη τεχνική ηγεσία.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Sky 100.8, εξέφρασε την άποψη ότι η Φούτμπολ Λιγκ θα μπορεί να εκκινήσει από το νέο έτος, σε αντίθεση με τη Σούπερ Λιγκ 2 που ίσως καταφέρει να αρχίσει νωρίτερα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Διακοφώτη:
«Περιμένουμε τις εξελίξεις. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το τι θα γίνει. Το δικό μου πιστεύω είναι ότι η Φούτμπολ Λιγκ θα πάει για το νέο χρόνο. Δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Αυτό είναι καθαρά το δικό μου πιστεύω. Γίνεται μια προσπάθεια προκειμένου να ξεκινήσει πιο άμεσα η Σούπερ Λιγκ 2, όπου υπάρχει μια πραγματική πίεση η οποία ασκείται το τελευταίο διάστημα. Θα γίνει μια νέα τηλεδιάσκεψη και θα γίνει μια ακόμα προσπάθεια να πειστούν οι αρμόδιοι ότι θα πρέπει να ξεκινήσει και αυτό το πρωτάθλημα, γιατί διαφορετικά θα υπάρχει πρόβλημα και για τη Σούπερ Λιγκ.
Από εκεί και πέρα έχουν γίνει σκέψεις και για τις δυο κατηγορίες, τη Σούπερ Λιγκ 2 και τη Φούτμπολ Λιγκ, να τροποποιηθούν οι προκηρύξεις, να καταργηθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ και να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα με τις αγωνιστικές της κανονικής περιόδου που έχει η κάθε κατηγορία. Δηλαδή 22 η Σούπερ Λιγκ 2 και 18 η Φούτμπολ Λιγκ. Περιμένουμε τις εξελίξεις μέχρι το τέλος του μήνα και από εκεί και πέρα θα παρθούν οριστικές αποφάσεις για να ξέρουν και οι ομάδες».
Ο κ. Διακοφώτης επεσήμανε, επίσης, ότι στόχος είναι να επιτραπούν από 1η Δεκεμβρίου οι ομαδικές προπονήσεις στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, ώστε στις 15 του ίδιου μήνα να ξεκινήσουν τις επίσημες υποχρεώσεις τους. Εάν αυτό δεν γίνει; Τότε θα εξεταστούν όλα τα σενάρια…
Αντίστοιχα και οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ θα πρέπει να αρχίσουν προπονήσεις μέσα στον Δεκέμβριο, προκειμένου να κάνουν μίνι προετοιμασία και να είναι έτοιμες για την έναρξη του πρωταθλήματος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το