Αθλητισμός

Σενάριο για επιστροφή στις προπονήσεις μέσα στον Μάιο για τον Βόλο

Η κανονική περίοδος στη Σούπερ Λιγκ ολοκληρώθηκε την 1η Μαρτίου και έκτοτε όλα έχουν «παγώσει», λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η συνέχιση του πρωταθλήματος με τη διεξαγωγή των πλέι οφ και των πλέι άουτ είναι στον… αέρα και η 24η Απριλίου είναι μια σημαντική μέρα, καθώς το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα αποφασίσει για το αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα ή θα έχουμε οριστική διακοπή.

Ήδη η ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί εξετάζει όλες τις παραμέτρους, πριν κάνει την εισήγησή της στο Δ.Σ. Πάντως, υπάρχει πρόθεση και θέληση απ’ όλους να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, έστω και μέσα στο καλοκαίρι, καθώς όλες οι ευρωπαϊκές λίγκες κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.
Αν κρίνουμε από τη γειτονική Ιταλία, η οποία μαζί με την Ισπανία ήταν οι δύο χώρες της Ευρώπης που χτυπήθηκαν πιο πολύ από τον κορωνοϊό και το γεγονός ότι στις 3 Μαΐου είναι πιθανό οι παίκτες να επιστρέψουν στις προπονήσεις, δεν αποκλείεται το ίδιο να συμβεί μέσα στον Μάιο και για τις ελληνικές ομάδες.
Θυμίζουμε, πως για να ολοκληρωθεί η σεζόν θα πρέπει να γίνουν 10 αγωνιστικές για τα πλέι οφ και επτά για τα πλέι άουτ, στα οποία θα λάβει μέρος και ο Βόλος.
Υπάρχει μία ριζοσπαστική πρόταση, η οποία θα «πέσει» στο τραπέζι, ωστόσο, δύσκολα θα γίνει αποδεκτή. Συγκεκριμένα, η πρόταση αναφέρει να πραγματοποιηθούν κανονικά οι προετοιμασίες των ομάδων από Ιούνιο από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει δράση για πάνω από 40 μέρες. Ιούλιο-Αύγουστο να γίνουν τα ματς της φετινής σεζόν με πλέι-οφ και πλέι-άουτ και καπάκι χωρίς προετοιμασία να αρχίσει η νέα σεζόν ώστε να μην καούν οι ποδοσφαιριστές. Το ερωτηματικό σε αυτή την περίπτωση είναι το τι θα πει η ΟΥΕΦΑ για τις ομάδες που θα αγωνιστούν στην Ευρώπη.

Στο μεταξύ, όλοι οι ξένοι ποδοσφαιριστές του Βόλου εξακολουθούν να βρίσκονται στην πόλη, με τη διοίκηση τη ΠΑΕ να συνεχίζει να είναι απόλυτα εντάξει στις οικονομικές της υποχρεώσεις προς το ποδοσφαιρικό τμήμα. Δεν υπήρξε καμία απόφαση της Σούπερ Λιγκ για μείωση των συμβολαίων, στην περίοδο όπου το πρωτάθλημα έχει διακοπεί, λόγω του κορωνοϊού και αν υπάρξει οποιαδήποτε απόφαση, αυτή θα παρθεί αφού πρώτα το θέμα συζητηθεί και με τον ΠΣΑΚ.
Όσον αφορά τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν στις 30 Ιουνίου και στην περίπτωση που το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ αρχίσει και δεν έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με όσα έχει προαναγγείλει η ΟΥΕΦΑ, τα συμβόλαια αυτά θα συνεχίσουν να είναι σε ισχύ. Στην ΠΑΕ Βόλος υπάρχουν αρκετά συμβόλαια με ημερομηνία λήξης την 30η Ιουνίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το