Αθλητισμός

Σενάρια αναδιάρθρωσης… Αναμένονται αλλαγές στα πρωταθλήματα ΕΠΣΘ

Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να έχουμε στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θεσσαλίας, όσον αφορά τη νέα αγωνιστική περίοδο, αφού η μη ολοκλήρωση της φετινής σεζόν δημιούργησε νέα δεδομένα. Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών θεωρείται κάτι παραπάνω από πιθανή.

Στη φετινή περίοδο είχαμε τρεις κατηγορίες με συνολικά 35 σωματεία: Την Α’ με 14 ομάδες, τη Β’ με 12 και τη Γ’ με εννέα. Η ΕΠΣΘ για να δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον θέσπισε πλέι οφ και πλέι άουτ στις δύο πρώτες κατηγορίες, ενώ η Γ’ θα διεξαγόταν σε τρεις γύρους. Πράγματι, ο στόχος της επετεύχθη, αφού σε όλα τα μέτωπα (όσον αφορά τις ανόδους και τους υποβιβασμούς) γίνονταν μεγάλες μάχες. Ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού έφερε τα πάνω-κάτω. Όλη η αθλητική δραστηριότητα μπήκε στο… ψυγείο και τα πρωταθλήματα έμειναν ανολοκλήρωτα.
Η ΕΠΟ αποφάσισε την οριστική διακοπή τους και ανακήρυξε πρωταθλητές των Ενώσεων με δικαίωμα συμμετοχής στη Γ’ Εθνική της σεζόν 2020-21 τις ομάδες που στο σημείο της διακοπής κατείχαν τις πρώτες θέσεις. Έτσι, στην περίπτωση της Α’ ΕΠΣΘ έχουμε πρωταθλήτρια της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 τη Δήμητρα Ευξεινούπολης.
Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τη προκήρυξη της ΕΠΣΘ θα έπρεπε να πέσουν από την Α’ κατηγορία οι δύο τελευταίες ομάδες (και ανάλογος αριθμός ομάδων αν υπήρχε υποβιβασμός συλλόγου ή συλλόγων της ΕΠΣΘ από τη Γ’ Εθνική). Από τη Β’ θα ανέβαιναν τρεις και θα έπεφταν δύο, ενώ την άνοδο από τη Γ’ τοπική θα πανηγύριζαν οι τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας.

Ωστόσο, στην ΕΠΣΘ σκέφτονται ότι θα ήταν άδικο να υπάρξουν υποβιβασμοί από τη στιγμή που τα πρωταθλήματα δεν ολοκληρώθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες και ξεκινώντας από τις χαμηλότερες κατηγορίες, όλα δείχνουν οι Πηλέας και Ελευθεριακός που μοιράζονταν την τελευταία θέση της Β’ τοπικής, έχοντας μείνει 15 βαθμούς πίσω από τον δέκατο Άνθιμο Γαζή, θα τη γλυτώσουν.

Η Β’ κατηγορία θα διευρυνθεί μια και θα απορροφήσει όλες τις ομάδες της Γ’ κατηγορίας και όχι μόνο τις τρεις πρώτες. Αυτό φυσικά σημαίνει πως η Β’ τοπική της σεζόν 2020-21 θα έχει δύο ομίλους. Πάντως, στη διοίκηση της ΕΠΣΘ επιθυμούν οι κατηγορίες να είναι τρεις και γι’ αυτό θα υπάρξει σχέδιο για την επαναδημιουργία της Γ’ τοπικής την περίοδο 2021-22, σε συνάρτηση βέβαια και με τον αριθμό των συμμετεχόντων ομάδων.
Όσον αφορά την Α’ κατηγορία, όπως φαίνεται του χρόνου θα έχει 16 ομάδες. Ο Ιάσων Άλλης Μεριάς θεωρείται σίγουρο ότι θα υποβιβαστεί μια και είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα στην προ κορωνοϊού εποχή, οπότε δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται. Αντίθετα, ο δεύτερος από το τέλος Πύρασος θα σωθεί. Εξάλλου, ήταν μόλις ένα βαθμό πίσω από την 12η της κατάταξης Δάφνη.

Θα ανέλθουν κανονικά οι τρεις πρώτοι της Β’ ΕΠΣΘ, ήτοι οι Αγχίαλος, Αστέρας Ριζομύλου και Μυρμιδόνες, ενώ από τη στιγμή που ο Διαγόρας μάλλον θα μείνει στη Γ’ Εθνική (σχετική απόφαση θα πάρει η ΕΠΟ), τότε θα ανέβει και τέταρτη ομάδα από τη Β’ τοπικής, που αυτή είναι το Αθλητικό Κολέγιο της Νίκης.
Φυσικά, όλα τα παραπάνω μένει να επιβεβαιωθούν από την ίδια την ΕΠΣΘ, που ας μην ξεχνάμε έχει και μία ακόμη εκκρεμότητα να διευθετήσει. Αυτή δεν είναι άλλη από την κλήρωση για την ανάδειξη του φετινού κυπελλούχου. Ως γνωστόν, στον τελικό είχαν προκριθεί ο Θησέας και για πρώτη φορά στην ιστορία της η Αγχίαλος. Όμως αυτός ο αγώνας δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, αφού η ΕΠΟ πήρε την πρωτοφανή απόφαση, ο κυπελλούχος κάθε Ένωσης να βγει μετά από κλήρωση, ενώ θα μπορούσε να διατάξει τη διεξαγωγή των τελικών πριν την έναρξη των επόμενων πρωταθλημάτων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το