Τοπικά

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών σε φοιτητές από την από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των φοιτητών στο δωρεάν σεμινάριο πρώτων βοηθειών και βασικής υποστήριξης ζωής πραγματοποιήθηκε χθες στο κτίριο του Τμήματος Χωροταξίας από την κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Μαγνησίας).

Το σεμινάριο περιελάμβανε δίωρη παρουσίαση σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, την αντιμετώπιση πνιγμονής, αιμορραγιών, εγκαυμάτων, επιληψίας, πνιγμού, διαβήτη, λιποθυμίας, εγκεφαλικού, εμφράγματος. Παράλληλα έγιναν επιδείξεις από τους διασώστες της ομάδας.
«Στόχος μας είναι να δώσουμε το ερέθισμα στον κόσμο για να εκπαιδευτεί εκτενέστερα στον τομέα των πρώτων βοηθειών. Όσο περισσότεροι είναι οι εκπαιδευμένοι πολίτες στις πρώτες βοήθειες, αυτόματα ανεβαίνει το ποσοστό επιβίωσης των ανθρώπων που θα βρεθούν σε μια έκτακτη ανάγκη και θα χρειαστούν βοήθεια» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Χάρης Παπαμαρκάκη.

Αναφερόμενος στην περιοχή της Μαγνησίας, ο ίδιος αναφέρθηκε στα στατιστικά των τελευταίων τριών χρόνων που δείχνουν αύξηση των καρδιακών ανακοπών. «Αν υπήρχε περισσότερος σωστά εκπαιδευμένος κόσμος στις πρώτες βοήθειες αλλά και αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές, ένα ποσοστό των ανθρώπων αυτών θα σωζόταν» είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι ο κόσμος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για να πιστοποιηθεί.
«Στα σεμινάρια που διοργανώνουμε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης βλέπουμε ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται και έχει δίψα για μάθηση. Θέλει να μάθε πρώτες βοήθειες και αυτό είναι πολύ θετικό. Μακάρι να έχουμε και στην Ελλάδα το ποσοστό του εξωτερικού, όπου το 80% των πολιτών γνωρίζει πρώτες βοήθειες».

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Η Μάσα και ο Αρκούδος, μία μεγάλη γιορτή» – Ο μαγικός κόσμος κινουμένων σχεδίων στη θεατρική σκηνή

«Η Μάσα και ο Αρκούδος, μία μεγάλη γιορτή» η επίσημη θεατρική παράσταση, ζωντανεύει τον μαγικό…

13 Ιουνίου 2024

Στη Σύρο το 3ο ΓΕΛ Βόλου – Πρόγραμμα για βιώσιμη ανάπτυξη και βιομηχανική κληρονομιά

Μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου συμμετείχαν στο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Βιώσιμη ανάπτυξη:…

13 Ιουνίου 2024

Επταετές Μνημόσυνο π. Αντωνίου Ζούπη

Επτά χρόνια συμπληρώθηκαν από τη μακαρία εκδημία του αειμνήστου Γέροντος και νέου κτήτορος της Ιεράς…

13 Ιουνίου 2024

Θα αλλάξουν όψη τα εμπορικά καταστήματα του Αλμυρού

  Εντός του καλοκαιριού θα παρουσιαστούν οι τελικές προτάσεις για την ανακαίνιση των προσόψεων των…

13 Ιουνίου 2024

Κράτησε προπονητή και σημαντικούς παίκτες – Έμειναν στην Αγριά Τύμπας, Ευαγγελινός και Ντάκης

Τον προπονητή και σημαντικούς παίκτες κράτησε η Αγριά. Πιο συγκεκριμένα ανανέωσαν ο τεχνικός Στέφανος Τύμπας…

13 Ιουνίου 2024

Κραυγή αγωνίας για παραλίες στο Νότιο Πήλιο

  Διανύοντας την τουριστική περίοδο και σε διάστημα εννέα μηνών από τις περσινές καταστροφικές πλημμύρες…

13 Ιουνίου 2024