Αθλητισμός

Σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης για αθλητές του καράτε

Ένα άκρως εποικοδομητικό, ωφέλιμο αλλά και απαραίτητο σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης BLS-ΚΑΡΠΑ με τη χρήση απινιδωτή, πραγματοποιήθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου «Πήγασος». Το σεμινάριο οργανώθηκε από την Τοπική Επιτροπή Καράτε Κεντρικής Ελλάδας και συμμετείχαν προπονητές, βοηθοί εκπαιδευτών και μέλη των συλλόγων της.

Υπεύθυνος του σεμιναρίου, ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 404 Παρίσης Χαράλαμπος όπου μαζί με τον υπεύθυνο των εκπαιδευτών Μπουλέτη Αχιλλέα και τους υπόλοιπους επτά εκπαιδευτές, μετέδωσαν τις γνώσεις τους στους εκπαιδευόμενους σε ένα τρίωρο σεμινάριο. Οι συμμετέχοντες ήταν οι παρακάτω:

Από τον Α.Σ. Πήγασος: Κατσούρας Τιμολέων, Αϊστρατή Γεωργία, Κατσούρας Δημήτρης, Φουφίκος Φίλιππος, Βασίλειος Μιχάλης.

Από τον Α.Σ. Άθλησις: Δημάκης Δημήτρης, Γεωργιάδου Ελένη, Πασχούδη Αναστασία, Ζήκου Ελισάβετ, Κολτζάδα Ανδρονίκη.

Από τον Α.Σ. Ηρακλής Φαρσάλων: Δανδής Γιάννης, Αρσενοπούλου Αγγελίνα, Αρσενόπουλος Σωτήρης, Αρσενόπουλος Παναγιώτης.

Από τον Α.Σ. Αετός Αγριάς: Αστλύ Διονυσία.

Από τον Α.Σ. Καρδίτσας: Αθανασός Ευάγγελος, Κοντού Χάιδω.

Από τον Α.Σ. Τρικάλων: Καραβίνος Ευθύμιος, Γκεμπερσιώτη Σωτηρία.

Από τον Α.Σ. Παντρικαλινός: Παπαθανασίου Άννα.

Από τον Α.Σ. Λάρισας «Οι μαχητές της γροθιάς»: Γεωργουλάς Αναστάσιος, Τζήκα Βάια.

Από τον Α.Σ. Υπέρτατη Αλήθεια-Συνεργασία: Κοσμίδης Γιώργος, Κοσμίδου Βίκυ, Παϊτήρης Παναγιώτης, Τζάλλας Μιχάλης.

Με το πέρας του σεμιναρίου, ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα, όπου όλοι οι εκπαιδευόμενοι πέρασαν με επιτυχία και απέκτησαν πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) ,το οποίο είναι Ευρωπαϊκό Διεπιστημονικό Συμβούλιο για την Ιατρική Αναζωογόνηση και την Επείγουσα Ιατρική φροντίδα. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου τηρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η Τ.Ε. Κεντρικής Ελλάδας ευχαριστεί θερμά τον διευθυντή καρδιολογίας του Σ.Ν.404 Παρίση Χαράλαμπο, καθώς και τους εκπαιδευτές Μπουλέντη Αχιλλέα, Χατζή Αναστασία, Χατζηδημητρίου Κων/να, Καρακώστα Δημήτρη, Διβάνη Μαίρη, Γκουζή Νικόλαο, Σταυραντώνη Μαρία, αλλά και την προπονήτρια καράτε Μπόρου Σοφία για τη άψογη παρουσίαση και πολύτιμη βοήθεια.

Ευχαριστεί θερμά τους υπεύθυνους των συλλόγων για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση της Τ.Ε. και την συμμετοχή τους. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» απευθύνει και  στον υπεύθυνο του Α.Σ. «Πήγασος» Κατσούρα Δημήτρη για την φιλοξενία. Τέλος, τόσο ο πρόεδρος Κατσούρας Τιμολέων, όσο και ο ειδικός σύμβουλος Κοσμίδης Γιώργος επισήμαναν την χρησιμότητα αυτών των σεμιναρίων και την επανάληψη τους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το