Τοπικά

Σεμινάριο για το οικοσύστημα της Κάρλας και την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Στο πλαίσιο του έργου «Karla School» του Πράσινου Ταμείου, που υλοποιείται από το Δίκτυο «Περραιβία», τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κάρλας (Π.Ο.Κα.Μα.ΚεΒε.Δε.Πη.), την εταιρεία Συμβούλων «Αργοναύτες» και το ΚΕΜΕΒΟ ,σε συνεργασία με τα ΚΠΕ Μακρυνίτσας και Κισσάβου – Ελασσόνας, διοργανώνεται ένα διήμερο ειδικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο έχει τα παρακάτω στοιχεία:
Τίτλος: «Το οικοσύστημα της λίμνης Κάρλας και περιβαλλοντική εκπαίδευση». Ημερομηνία υλοποίησης: Σάββατο 16 και Κυριακή 17 /3/2019 και ώρες 09.00 – 16.00. Χώρος υλοποίησης: Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού – ΚΕΜΕΒΟ-Κανάλια Μαγνησίας. Συμμετέχοντες: Εκπαιδευτικοί Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης. Συνολικός αριθμός εκπαιδευομένων: 50 άτομα.

Οι θεματικές ενότητες είναι:
– Η έννοια της βιοποικιλότητας
– Ανακαλύπτοντας τα υγροτοπικά και χερσαία οικοσυστήματα (λειτουργίες, αξίες και απειλές) της προστατευόμενης περιοχής Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού
– Ερευνώντας και προστατεύοντας είδη χλωρίδας και πανίδας της προστατευόμενης περιοχής Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου
– Γνωριμία με εργαλεία διαχείρισης της βιοποικιλότητας
– Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και προστατευόμενες περιοχές, το πρόγραμμα του ΦΔ
– Εργασία πεδίου. Παρατηρώντας την ορνιθοπανίδα του υγροτόπου της Κάρλας
– Η φιλοσοφία και η τεχνική ενός βιωματικού προγράμματος στη Φύση
– Τεχνικές πεδίου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

Οι εκπαιδευτές είναι ειδικοί περιβαλλοντολόγοι, που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο, στον Φορέα Διαχ. Κάρλας, στην ελεύθερη αγορά, στα ΚΠΕ κ.ά.
Σημειώνεται ότι σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές του σεμιναρίου θα δοθούν στους εκπαιδευόμενους χρήσιμα εκπαιδευτικά εργαλεία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, τα οποία οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν άμεσα στο εκπαιδευτικό τους έργο.
Έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του σεμιναρίου χρήσιμα εργαστήρια όπως:
1. Διοργάνωση δύο δίωρων εργαστηρίων (Workshops), στο πλαίσιο του σεμιναρίου, από κάθε ένα από τα εμπλεκόμενα ΚΠΕ, με αριθμό εκπαιδευόμενων τα είκοσι πέντε (25) άτομα κάθε φορά, την Κυριακή 17/3/2019.
2. Διοργάνωση ενός δίωρου εργαστηρίου (Workshop) από το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού – ΚΕΜΕΒΟ.
3. Τη χορήγηση στους εκπαιδευόμενους χρήσιμων εκπαιδευτικών εργαλείων , τα οποία θα μπορούν να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς στο εκπαιδευτικό τους έργο στην Α/Βάθμια και την Β/Βάθμια εκπαίδευση.
3. Τη χορήγηση κάθε άλλου εκπαιδευτικού υλικού, που αφορά την περιβαλλοντική εκπαίδευση και είναι στη διάθεση των διοργανωτών Φορέων.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται έως την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 και μέχρι τη συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού εκπαιδευόμενων στο Δίκτυο «Περραιβία» – e-mail: [email protected], fax: 24210-71200, τηλ. συνεννόησης 6974-881944, συμπληρώνοντας τη δήλωση συμμετοχής,που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τη βρουν στην ιστοσελίδα www.karlaschool.gr.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το