Τοπικά

Σεμινάριο για την αντιμετώπιση ρύπανσης από πετρελαιοειδή στη Σκιάθο

dlts

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τις ρυπάνσεις από πετρελαιοειδή, τη σχετική νομοθεσία, τις μεθόδους εκτίμησης και αντιμετώπισης, τον καθαρισμό ακτών, τη διαχείριση αποβλήτων, θέματα ασφάλειας και υγείας και case studies, παρακολούθησε η Ομάδα Αντιμετώπισης Ρύπανσης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν ο Λιμενάρχης Νικ. Κατσάμπας και ο Υπολιμενάρχης Μάριος Παπαβασιλείου καθώς και άλλοι εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Σκιάθου, των οποίων η παρουσία είναι ιδιαίτερα σημαντική και ουσιαστική αφού αυτή φέρει το Γενικό Πρόσταγμα σε περιστατικά ρύπανσης. Επίσης το σεμινάριο παρακολούθησαν άνδρες της αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και υπεύθυνοι πλωτών μέσων.

dlts2

Μετά τη θεωρητική εκπαίδευση ακολούθησε επίδειξη του αντιρρυπαντικού εξοπλισμού και των μέσων που διαθέτει το Δ.Λ.Τ.Σκιάθου καθώς και άσκηση ετοιμότητας προκειμένου η Ομάδα Αντιμετώπισης Ρύπανσης Σκιάθου να εξοικειωθεί με τη χρήση του. Το σεμινάριο ολοκληρώνεται με την έκδοση πιστοποιητικών εκπαίδευσης για όλους τους συμμετέχοντες σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001:2008 και ISO 14001:2004.

dlts1

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία σε θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου έχει εναρμονιστεί πλήρως με τις σχετικές απαιτήσεις έχοντας προμηθευτεί τον απαιτούμενο αντιρρυπαντικό εξοπλισμό και μέσα αλλά και συνάπτοντας σύμβαση με την Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε., τη μεγαλύτερη εξειδικευμένη εταιρεία αντιμετώπισης ρύπανσης στην Ανατολική Μεσόγειο. Στόχος της συνεργασίας είναι η δημιουργία ενός ρεαλιστικού μηχανισμού αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης για το νησί της Σκιάθου και την ετοιμότητα της ευρύτερης περιοχής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το