Τοπικά

Σεμινάριο για εκπαιδευτές και εθελοντές σε καταστήματα κράτησης

Το Δίκτυο για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση στις Φυλακές «Γεώργιος Ζουγανέλης», προγραμματίζει για την Κυριακή 28 Ιανουαρίου Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών και Εθελοντών στον Βόλο, σε συνεργασία με τα τρία Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση τόσο εκείνων που υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε καταστήματα κράτησης, όσο και αυτών που εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν στον χώρο της εκπαίδευσης των κρατουμένων και σε εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Συντονιστές του σεμιναρίου είναι οι κ.κ. Μαρία Καγιαβή και Άννα Τσίγκου, εκπαιδεύτριες εκπαιδευτών ενηλίκων, Ελένη Λιντζαροπούλου και Μαρία Λογαρά από το Δίκτυο για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση στις Φυλακές «Γεώργιος Ζουγανέλης», Λεωνίδας Κωτούλας, κοινωνικός λειτουργός και οι Λένα Γκανά, Χρήστος Γκόβαρης, Κώστας Μάγος και Χαρά Σταθοπούλου από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν, όπως δωρεάν είναι επίσης η συμμετοχή των εισηγητών, των εκπαιδευτών και των επιστημονικών υπευθύνων. Η διάρκεια του σεμιναρίου προγραμματίζεται σε 30 ώρες (10 ώρες διά ζώσης και 20 εξ’ αποστάσεως με εργασίες και ασκήσεις) και σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις.

Θεματικές ενότητες:

Θεματική Ενότητα 1: Το θεσμικό πλαίσιο της εκπαίδευσης στη φυλακή

Θεματική Ενότητα 2: Βασικές αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων και αξιοποίηση της ομάδας στην εκπαιδευτική διαδικασία στη φυλακή

Θεματική Ενότητα 3: Ο ρόλος του εκπαιδευτή

Θεματική Ενότητα 4: Ο ρόλος του εθελοντή

Δηλώσεις συμμετοχής

Στο e-mail Δικτύου [email protected] έως 22 Ιανουαρίου με θέμα: Δήλωση Συμμετοχής στο Σεμινάριο – ΒΟΛΟΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το