Τοπικά

Σεμινάριο ευαισθητοποίησης στον Βόλο από το Δίκτυο Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές

Το Δίκτυο Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές Αθήνας με την υποστήριξη της ΑΜΚΕ «Δίοδος» πραγματοποίησε χθες σεμινάριο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε παρουσίαση του Δικτύου των Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές από μέλη του Δικτύου της Αθήνας, βιωματικά εργαστήρια που αφορούν στην κατανόηση του νοήματος των φωνών και ακολούθησε συζήτηση γύρω από τις ομάδες αυτοβοήθειας.
Η εκδήλωση απευθυνόταν σε όποιον ενδιαφερόταν να κατανοήσει με έναν διαφορετικό τρόπο βιώματα όπως το να ακούσει κάποιος φωνές.

«Στόχος μας είναι να το γνωρίσουμε από μια άλλη πλευρά, να βγούμε λίγο από το ιατρικό μοντέλο και να το προσεγγίσουμε ανοίγοντας το βλέμμα μας και τη σκέψη μας ως ένα βίωμα προκειμένου να αλλάξει ο τρόπος που στεκόμαστε δίπλα σε αυτό το θέμα» ανέφερε η ψυχολόγος της «Δίοδος» Ελένη Τσιντζήρα.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν άνθρωποι που οι ίδιοι ακούν φωνές, συγγενείς τους και επαγγελματίες που εργάζονται κοντά τους.
Η κ. Τσιντζήρα τόνισε ότι η προσέγγιση ενός ανθρώπου που βιώνει κάτι ανάλογο απαιτεί την ευαισθητοποίηση του κόσμου. «Αυτό που βιώνουν οι άνθρωποι αυτοί, τις περισσότερες φορές είναι πολύ δύσκολο και τους προκαλεί έντονα συναισθήματα. Σημασία έχει πως εμείς θα αγκαλιάσουμε και θα προσεγγίσουμε αυτό που τους συμβαίνει».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το