Τοπικά

Σεμινάριο Εντατικής Θεραπείας στον Βόλο

H Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και η Εταιρεία Αναπνευστικών Διαταραχών και Βαρείας Νόσου, συνεχίζουν την εκπαιδευτική διαδρομή για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά από 8-11 Σεπτεμβρίου 2022, στο Ξενοδοχείο Valis Resort στην Αγριά Βόλου.

Παράλληλα με το Σεμινάριο θα διεξαχθεί, για πρώτη φορά, φροντιστήριο με θέμα την Υπερηχογραφία στη ΜΕΘ (Point of Care Ultrasonography) με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, που ευελπιστούμε να είναι η αρχή για την ανάπτυξη και καθιέρωση του σημαντικού αυτού όπλου σε κάθε ΜΕΘ της χώρας μας. Ευελπιστούμε ότι αυτή την χρονιά οι εκδηλώσεις θα είναι κυρίως δια ζώσης χωρίς σημαντικούς περιορισμούς, που θα μας επιτρέψει να έχουμε πλήρη εκπαιδευτική δραστηριότητα αλλά και τη κοινωνική συναναστροφή που τόσο μας έλειψε.

Σκοπός και αυτού του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουμε ότι νεότερο έχει δημοσιευθεί το τελευταίο διάστημα στο χώρο της Εντατικής Θεραπείας, να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες συζητώντας κλινικά προβλήματα, και να δοθεί η ευκαιρία συνεργασιών μεταξύ των κλινικών, τόσο σε ερευνητικό επίπεδο όσο και στην καθ’ ημέρα πράξη.

Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές και γενικότερα στους παρόχους υγείας που έχουν να αντιμετωπίσουν επείγουσες καταστάσεις τόσο στο περιβάλλον μιας ΜΕΘ ή στο τμήμα Επειγόντων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, όσο και σε άλλες ειδικές μονάδες ή και στις νοσηλευτικές πτέρυγες.

Και αυτή τη χρονιά ένα τμήμα των παρουσιάσεων αφορά την επιδημία COVID-19, που παρουσιάζει κάμψη αλλά φαίνεται ότι θα μας απασχολεί για τα επόμενα χρόνια. Μία επιδημία που μας έχει κουράσει σωματικά και ψυχικά, αλλά και μας έχει εφοδιάσει με σημαντικές γνώσεις στο επίπεδο της Εντατικής Θεραπείας. Διακεκριμένοι Έλληνες ειδικοί αλλά και νεότεροι συνάδελφοι θα συνοψίσουν όλα τα νεότερα, τεκμηριωμένα, επιστημονικά δεδομένα στον τομέα της Εντατικής Θεραπείας και των συναφών ειδικοτήτων.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Γάζα: «Ο πόλεμος επέστρεψε πιο άγριος» – Δεκάδες νεκροί σε λίγες ώρες και αχνή ελπίδα για νέα κατάπαυση

Σήμερα, 1η Δεκεμβρίου, ο τρόμος επέστρεψε στη Γάζα. Μετά από επτά ημέρες εκεχειρίας, απελευθέρωσης ομήρων…

1 Δεκεμβρίου 2023

Mondelēz Ελλάς: Ανακαλεί τη γνωστή σοκολάτα Toblerone

Mondelēz Ελλάς, με δική της πρωτοβουλία, ενημερώνει το κοινό για την προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων…

1 Δεκεμβρίου 2023

Άδειασμα

Την καλύτερη απάντηση στη διπλωματική αστοχία του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να αναβάλει τη συνάντησή…

1 Δεκεμβρίου 2023

Ανένδοτος ο Σούνακ: Τα γλυπτά δεν επιστρέφουν – Οι Έλληνες πρέπει να αναγνωρίσουν ότι είναι περιουσία της Βρετανίας

Ανένδοτος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα…

1 Δεκεμβρίου 2023

ΤΟΕΒ

Σε έναν μήνα περίπου θα γίνει ο διεθνής διαγωνισμός για την υλοποίηση των αρδευτικών έργων…

1 Δεκεμβρίου 2023

Τραγικό δυστύχημα στην Αχαΐα: Συρμός του Προαστιακού παρέσυρε άνδρα και τον σκότωσε

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στη σιδερένια γέφυρα του Πείρου στην Αχαΐα, καθώς άνδρας παρασύρθηκε από συρμό…

1 Δεκεμβρίου 2023