Τοπικά

Σεμινάριο εκπαίδευσης νηπιαγωγών και δασκάλων Α΄ Δημοτικού από την “Πρόταση Ζωής”

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ, για το σχολικό έτος 2021-2022, πρόκειται να υλοποιήσει σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σεμινάριο εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα». Δεδομένων των συνθηκών που έχουν προκύψει από την πανδημία του covid-19, το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ» του Ν. Πέλλας σε συνεργασία με νηπιαγωγούς του νομού και έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Το σχολείο θεωρείται βασικό πεδίο δράσης της πρόληψης διότι εκεί είναι συγκεντρωμένη η πλειονότητα των παιδιών και οι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν συστηματικά και οργανωμένα. Το παραπάνω πρόγραμμα εφαρμόζεται από τους εκπαιδευμένους εκπαιδευτικούς σε μαθητές με τη συνεχή υποστήριξη του προσωπικού του Κέντρου, μέσω εποπτικών συναντήσεων.

Το υλικό «Ο Ρούλης Κουβαρούλης και η Ρίτσα Κουβαρίτσα» έχει στόχο την υγιή ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη νηπίων και μαθητών Α΄ Δημοτικού. Τα παιδιά παίρνουν απαντήσεις σε ερωτήσεις, όπως «πώς ήρθαν στον κόσμο;», μαθαίνουν πώς να σέβονται και να φροντίζουν το σώμα τους, πώς να διαμορφώνουν υγιείς και ικανοποιητικές σχέσεις και πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους από κινδύνους και ενδεχόμενες συμπεριφορές σεξουαλικής παρενόχλησης.

Το σεμινάριο θα είναι τριήμερο και θα πραγματοποιηθεί στις 19, 20 και 21 Οκτωβρίου 2021 (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη) από τις 17:00 έως τις 20:00.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στη γραμματεία της «Πρότασης Ζωής», Ελ. Βενιζέλου 7-Δημητριάδος, 4ος όροφος ή μέσω email στο: [email protected], έως και την Παρασκευή 08 Οκτωβρίου 2021, από τις 9:30 έως τις 14:30, ενώ πληροφορίες θα δίνονται στα τηλέφωνα: 2421038030, 2421038050.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα ξεπερνά τα είκοσι (20) άτομα.

Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το