Πολιτισμός

Σεμινάριο δράματος με τον Γιάννη Τράντα στο Χόρτο Πηλίου

Σεμινάριο δράματος διοργανώνει το Κοινωφελές Ίδρυμα «Γ. Αγγελίνης – Πία Χατζηνίκου» στο Χόρτο Πηλίου από τις 25 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου. Το σεμινάριο αποτελείται: α. Αισχύλου: «Προμηθεύς Δεσμώτης» (Εισαγωγή, Πρόλογος, Πάροδος) στο αρχαιοελληνικό και νεοελληνικό κείμενο, β. θεατροποίηση διηγήματος Αζιζ Νεσίν: «Μη μιλάς πολύ». Διδάσκει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Τράντας.
Φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος στο http://tiny.cc/SeminarioDramatos (για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων).
Πληροφορίες-πρόγραμμα:
-Το σεμινάριο είναι μεταξύ 25 Ιουλίου και 2 Αυγούστου.
-Το Σάββατο 25 είναι ημέρα άφιξης και γνωριμίας με τους χώρους, το χωριό και τους συμμετέχοντες. Πρώτη συνάντηση στην αίθουσα Χατζηνίκου στις 18.00.
-Από την Κυριακή 26 Ιουλίου και για μία εβδομάδα το σεμινάριο θα πραγματοποιείται από τις 12.00 έως τις 18.00 καθημερινά. Θα υπάρχει ενδιάμεσο διάλειμμα μιας ώρας για ξεκούραση, πιθανώς και βουτιά στη θάλασσα.
-Υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων, ώστε να πραγματοποιούνται σε κλειστό, καλά αεριζόμενο, χώρο.
-Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, όσο και σε λάτρεις της τέχνης της υποκριτικής, της αφήγησης και του λόγου.
-Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 50 ευρώ.
-Δεν είναι απαραίτητη η διαμονή των συμμετεχόντων στο Χόρτο.
-Η διαμόρφωση των ωρών είναι τέτοια που να συμφωνεί με τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας. Για τις ώρες των δρομολογίων χρησιμοποιήστε τη σελίδα https://www.ktelvolou.gr/el/routes/map/&map=magnesia (σύνδεση Βόλος – Μηλίνα).
-Το Σάββατο 1 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί παράσταση στο υπαίθριο θέατρο του Χόρτου με τον Αίαντα του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Γιάννη Τράντα. Η είσοδος για τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου είναι δωρεάν.
-Το Φεστιβάλ Χόρτου 2020 τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.
Πληροφορίες: Κοινωφελές Ίδρυμα «Γ. Αγγελίνης – Πία Χατζηνίκου», τηλ. 2423065245, www.horto.net/.

Εργαστήρια και συναντήσεις
«Όταν συναντάς μια κορώνα στη μουσική είναι σαν να στέκεσαι γεμάτος ενέργεια όπως ο χορευτής σε μία χορογραφία όταν βρίσκεται στο ένα πόδι» επαναλάμβανε συχνά στα μαθήματά του ο Γιώργος Χατζηνίκος.
«Έχοντας κατά νου τις συνθήκες της πανδημίας αναδιαμορφώσαμε το φετινό μας πρόγραμμα, ώστε να συμφωνεί με τις νέες οδηγίες και λαμβάνουμε κάθε καινούργια απόφαση με γνώμονα το κοινό καλό. Οι φετινές δράσεις περιλαμβάνουν ολιγομελή εργαστήρια και σεμινάρια που πραγματοποιούνται κυρίως στο υπαίθριο θέατρο, ενώ οι συναυλίες και παραστάσεις που θα τα πλαισιώσουν ανακοινώνονται μέσω του Τύπου, mail, Facebook, καθώς και σε σημεία κοινής θέασης του χωριού.
Κάθε δράση και ένα γεγονός:
Στο κλείσιμο κάθε εργαστηρίου θα δίνεται και η αντίστοιχη παράσταση ή συναυλία από τους συμμετέχοντες.
Αφιέρωμα μνήμης στην ιδρύτρια Πία Χατζηνίκου Αγγελίνη.
Το φετινό φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού. Παράλληλα η ημερίδα στη μνήμη της Πίας Χατζηνίκου Αγγελίνη και το εργαστήριο Open Orchestra πραγματοποιούνται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Πρόγραμμα: «Ελληνική και Ανατολική Μουσική», 21-25 Ιουλίου, συντονιστής Αχιλλέας Τίγκας, «Δράμα και Αφήγηση», 25 Ιουλίου-1 Αυγούστου, συντονιστής Γιάννης Τράντας, «Ορχήστρα Δωματίου», 1-9 Αυγούστου, συντονιστής Αναστάσιος Στρίγκος, «Διεύθυνση Χορωδίας», 22-26 Αυγούστου, συντονίστρια Μαρία Μελιγκοπούλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το