Τοπικά

Σεμινάρια ΚΑΡΠΑ στην Ευξεινούπολη Αλμυρού

Η διεξαγωγή για τρίτη συνεχή χρονιά 2 νέων σεμιναρίων αναζωογόνησης (BLS/AED) θα πραγματοποιηθεί στην Ευξεινούπολη. Τα σεμινάρια θα λάβουν χώρα στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης το Σάββατο 6 Μαΐου 14.00- 19.00 και την Κυριακή 7 Μαΐου 10.00- 15.00. και θα τελούν υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης ( ERC) .

Το σεμινάριο δομείται από λίγες θεωρητικές διαλέξεις και πολλή εξάσκηση πάνω σε ειδικά προπλάσματα με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών. Σκοπός είναι ο εκπαιδευόμενος να μάθει να αντιμετωπίζει σωστά ένα συνάνθρωπο που εκδηλώνει καρδιακή ανακοπή εφαρμόζοντας έναν απλό αλγόριθμο και παράλληλα να εξοικειωθεί με την χρήση των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών που ολοένα αυξάνονται γύρω μας και που προορίζονται για χρήση από κάθε πολίτη.

Η Θεσσαλία αριθμεί αυτή τη στιγμή πάνω από 20 αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές. Στον Δήμο Αλμυρού, μετά την εντυπωσιακή προσπάθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, βρίσκονται τρεις
α. στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού
β. στο Εθνικό Στάδιο Αλμυρού
γ. στην καφετέρια “Στάση” στη Σούρπη

Με την επιτυχή παρακολούθηση του σεμινάριο θα χορηγηθεί και το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό.
Είναι γεγονός ότι η εκπαίδευση των πολιτών αλλά και η παρουσία απινιδωτών σε πολυσύχναστους χώρους και αθλητικά κέντρα αυξάνει τα ποσοστά επιβίωσης των ανθρώπων που εκδηλώσουν καρδιακή ανακοπή. Σε χώρες όπως η Ολλανδία και η Νορβηγία με πάνω από το μισό πληθυσμό τους να είναι εκπαιδευμένος και να υπάρχει μέριμνα για απινιδωτές, το ποσοστό των ανθρώπων που θα ζήσουν μετά από επεισόδιο καρδιακής ανακοπής ξεπερνά το 40%, αντίθετα σε χώρες με χαμηλά ποσοστά εκπαίδευσης το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 5%.
Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 15 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το