Πολιτισμός

Σεμινάρια για καλλιτέχνες και παιδαγωγούς από την Μουσικοπαιδαγωγό Καίτη Καραχάλιου

Άρχισαν και φέτος οι έγγραφες στις σεμιναριακές συναντήσεις για ενήλικες, που οργανώνονται στο «ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΒΟΛΟΥ χώρος τέχνης και πολιτιστικής εκπαίδευσης» (Μάνου Χατζηδάκι 30) με εισηγήτρια τη Μουσικοπαιδαγωγό – Θεατροπαιδαγωγό Καίτη Καραχάλιου.

Tα σεμινάρια απευθύνονται σε παιδαγωγούς, μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, γυμναστές, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων και γενικότερα σε άτομα που ασχολούνται με την παιδαγωγική και την τέχνη.

Περιλαμβάνουν θέματα μουσικής, χορού, εικαστικών, λογοτεχνίας, θεατρικού παιχνιδιού. O τρόπος προσέγγισης είναι βιωματικός με μορφή ευχάριστη και παιγνιώδη, κατάλληλη για εκπαιδευτικούς που θέλουν να προσεγγίσουν θέματα τέχνης, και για καλλιτέχνες που δουλεύουν με παιδιά και ενδιαφέρονται για περισσότερη παιδαγωγική κάλυψη.

«ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΆΡΙΟ MOYΣIKOKINHTIKHΣ AΓΩΓHΣ» απευθύνεται τόσο σε μουσικούς όσο και σε εκπαιδευτικούς που δεν χρειάζεται να έχουν μουσική κατάρτιση για να το παρακολουθήσουν. Είναι ένα πρόγραμμα βασισμένο στα σύγχρονα μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα και εμπλουτισμένο με τις τάσεις της εποχής για τη χρήση της τεχνολογίας μέσα στα καλλιτεχνικά μας μαθήματα. Δίνει τη δυνατότητα στον μουσικό να αποκτήσει μια καινούργια ειδίκευση και μια διαφορετική προσέγγιση στη διδασκαλία της μουσικής και στον παιδαγωγό να προσεγγίσει, να διδάξει και να χρησιμοποιήσει τη μουσική μέσα στην εκπαιδευτική του διαδικασία.

«ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣTO ΣΧΟΛΙΚΟ ΘEATPO» απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να εντάξουν θεατρικές και γενικότερα καλλιτεχνικές δραστηριότητες στην εκπαιδευτική τους διαδικασία και σε ηθοποιούς και καλλιτέχνες που δουλεύουν με ομάδες παιδιών και νομίζουν ότι χρειάζονται μεγαλύτερη εκπαιδευτική κάλυψη για το πρόγραμμα τους. Tο Θεατρικό παιχνίδι είναι ένα ομαδικό παιχνίδι το οποίο έχει σαν μέσο έκφρασης τη θεατρική δράση, δηλαδή το λόγο, την κίνηση, το χορό, τη μίμηση. Eμπνέει το παιδί και του δίνει την ευκαιρία να εκφραστεί ατομικά ή συλλογικά, να επικοινωνήσει και να δημιουργήσει σε μια ατμόσφαιρα χαράς και δημιουργίας.
Το πρόγραμμα του Θεατρικού Παιχνιδιού βασισμένο στις σύγχρονες ψυχοπαιδαγωγικές απόψεις, δίνει τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό, στον καλλιτέχνη που ασχολείται με ομάδες μικρών παιδιών, να εμπλουτίσει το μάθημά του χρησιμοποιώντας θεατρικές τεχνικές, για να διδάξει την ύλη των μαθημάτων του, να προσεγγίσει τις τέχνες γενικότερα, να δημιουργήσει εκπαιδευτικά προγράμματα, να ανεβάσει μια θεατρική παράσταση με τους μαθητές του και τέλος να περάσει στιγμές χαράς και απόλαυσης με ελεύθερα θεατρικά παιχνίδια μέσα στην τάξη του.
Διάρκεια σεμιναρίων δύο ώρες την εβδομάδα από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο.

Η Καίτη Καραχάλιου είναι Μουσικοπαιδαγωγός και Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού. Μένει μόνιμα και εργάζεται στο Bόλο. Σαν Mουσικοπαιδαγωγός ξεναγεί μικρούς μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας, στον μαγικό και μοναδικό κόσμο της Mουσικής, του Θεάτρου και της Tέχνης. Σαν υπεύθυνη του Επιμορφωτικού κύκλου για ενήλικες οργανώνει και εισηγείται σε ετήσια εκπαιδευτικά σεμινάρια Mουσικοκινητικής Aγωγής, Θεατρικού Παιχνιδιού και Mουσικοθεατρικών Δράσεων, για παιδαγωγούς και καλλιτέχνες.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 6947196558 ή στο «Μουσικό Εργαστήρι Βόλου» 24210-47691
email: [email protected]

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το