Τοπικά

Σεμινάρια από το Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ

Το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου θα υλοποιήσει επιμορφωτικά σεμινάρια , σχετικά με τις ειδικότητές του. Στόχος της διεξαγωγής των σεμιναρίων , όπως δήλωσε η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ κ. Σοφία Χάλαρη, είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, ανέργους, εργαζόμενους , σπουδαστές και όχι μόνο, να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει, να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Από φέτος το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου θα παρέχει και μια σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων για σπουδαστές και επαγγελματίες με σκοπό την ανάπτυξη των πρακτικών γνώσεων για τη βελτίωση των μεθόδων εργασίας τους.
Τα σεμινάρια του Β’ Κύκλου, ξεκινούν τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023.
Εγγραφές: Από Πέμπτη 12/1/23 έως 20/1/2023 (για όλα τα τμήματα) & έως 28/1/2023 (για την Κοπτική-Ραπτική).
Έναρξη: Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 (όλα τα τμήματα) & Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 (Κοπτική- Ραπτική)

Για τον Β’ Κύκλο 2022-2023 θα υλοποιηθούν τα σεμινάρια:
1. Σχέδιο Μόδας, Σχεδιασμός κολεξιόν και Αξεσουάρ: Σχεδιασμός γυναικείου σώματος, σχεδιασμός ενδυμάτων – χρωματισμός. Ολοκληρωμένη παρουσίαση κολεξιόν.
2. Κοπτική- Ραπτική: Εισαγωγή στις βασικές έννοιες της ραπτικής. Ραφή και κοπή ενδυμάτων, πατρόν.
3. Τεχνικές Αργυροχρυσοχοΐας: Εισαγωγή στις βασικές έννοιες, δέσιμο πέτρας, βασικές και σύνθετες τεχνικές χρυσοχοΐας.
4. Παραγωγικό Κόσμημα: δημιουργία κοσμημάτων σε κερί, επαφή με τεχνικές χύτευσης.
5. Κεραμική Τέχνη: Δημιουργία κεραμικών αντικειμένων με διάφορες τεχνικές, τεχνική λούστρου, ανάλυση όγκου, τροχός, υαλώματα.
6. Ηλεκτρονικών Υπολογιστών : χειρισμός Η/Υ από απλούς χρήστες, γνωριμία με το περιβάλλον των Windows, Εισαγωγή σε βασικές έννοιες Word, Excel, Διαδίκτυο, Power Point.
7. Management Μικρών Τουριστικών Επιχειρήσεων-Διαχείριση Ολικής Ποιότητας: Εισαγωγή στη διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων όπως (ορισμός διοίκησης, επιχείρηση, προγραμματισμός, έλεγχος, αξιολόγηση), με οικονομικές έννοιες. Διοίκηση Ποιότητας εξυπηρέτησης πελατών – αρχές μάρκετινγκ και εφαρμογή αυτών ως πρότυπα στις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις.
8. Κοστολόγηση – Διαπραγμάτευση Προμηθευτών – Διαχείριση Αποθήκης. Υπολογισμός μενού και κόστος πιάτου για την επισιτιστική επιχείρηση.
9. Γραμματεία Διοίκησης: Έννοια – Διακρίσεις Γραμματείας. Ρόλος – Αρμοδιότητες και Καθήκοντα του Γραμματέα Διοίκησης. Προσόντα– Δεξιότητες του Σύγχρονου Γραμματέα, Δεοντολογία Επαγγέλματος, Βασικές Λειτουργίες Γραφείου
10. Digital Marketing: Marketing Plan– Στρατηγική Digital Marketing- Email Marketing-Video Marketing-Viral Marketing- Social Media Marketing (Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin, Snapchat)- Marketing Περιεχομένου(Content Marketing)- Influencer Marketing- Mobile Marketing- Τρόποι Αύξησης Followers στα Social Media.
11. Μαγειρική- Ζαχαροπλαστική:“Street Food”: Συνταγές από κουζίνες του Κόσμου.
12. Styling: Ορισμός του στιλ, Τάσεις και Αισθητική Μόδας. Σιλουέτες, σωματότυποι, η σημασία του χρώματος και του σχεδίου του ενδύματος, συνδυασμοί χρωμάτων.
13. Εισαγωγή στη Φωτογραφία: Βασικές αρχές της φωτογραφίας.
Χειρισμός της φωτογραφικής μηχανής ή του κινητού. Βασικές αρχές του φωτός και του φωτογραφικού φιλμ. Εισαγωγή στην επεξεργασία εικόνας.
14. Σχεδιασμός και οργάνωση Τουριστικών πακέτων: Τεχνικές σχεδιασμού και οργάνωσης τουριστικών πακέτων, για τους επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού, αλλά και για όλους όσους ενδιαφέρονται και επιθυμούν να οργανώσουν το επόμενο ταξίδι τους, με το κύρος ενός καλού τουριστικού γραφείου.
15. Illustrator: Εισαγωγή στο σχεδιαστικό πρόγραμμα, Περιοχή εργασίας,
Παράμετροι, Σχεδιασμός απλών σχημάτων, Εφαρμογή χρώματος, Σύνθεση χρωμάτων, Το εργαλείο της πένας, Δουλεύοντας με πινέλα, Μετασχηματισμοί αντικειμένων, Δουλεύοντας με κείμενο,
Εισαγωγή εικόνας και απλοποίηση.
16. Κατασκευή χειροποίητου χαρτιού, Μαρμαρογραφία με νερό και χειροποίητη βιβλιοδεσία: Κατασκευή χειροποίητου χαρτιού
Τεχνική της Μαρμαρογραφίας (Marbling) με τη χρήση νερού,
Χρήση των χαρτιών που θα δημιουργηθούν στο εργαστήριο για την επένδυση διαφόρων αντικειμένων και Χειροποίητη βιβλιοδεσία.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου, Ρήγα Φεραίου 1 και Χείρωνος σε δίμηνους ‘κύκλους’ των 27 ωρών. Το κόστος του κάθε δίμηνου ‘κύκλου’, είναι 50,00 €. Το κόστος των αναλώσιμων επιβαρύνει τους εκπαιδευόμενους. Τα τμήματα θα δημιουργηθούν εφόσον συμπληρωθεί ικανός αριθμός συμμετεχόντων.

Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια και τις Ηλεκτρονικές Εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν, στην ιστοσελίδα του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου www.diek.gr, όπως επίσης και στη Γραμματεία της σχολής 24210 56446, όπου γίνονται καθημερινά Εγγραφές από 10:00π.μ. – 15:00μ.μ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το