Τοπικά

Σεμινάρια από το Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ

 

Το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου θα υλοποιήσει επιμορφωτικά σεμινάρια , σχετικά με τις ειδικότητές του. Στόχος της διεξαγωγής των σεμιναρίων , όπως δήλωσε η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ κ. Σοφία Χάλαρη, είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, ανέργους, εργαζόμενους , σπουδαστές και όχι μόνο, να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει, να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Από φέτος το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου θα παρέχει και μια σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων για σπουδαστές και επαγγελματίες με σκοπό την ανάπτυξη των πρακτικών γνώσεων για τη βελτίωση των μεθόδων εργασίας τους. Τα σεμινάρια ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022.
Για την περίοδο 2022-2023 θα υλοποιηθούν τα σεμινάρια:
Σχέδιο Μόδας, Σχεδιασμός κολεξιόν και Αξεσουάρ: Σχεδιασμός γυναικείου σώματος, σχεδιασμός ενδυμάτων –χρωματισμός. Ολοκληρωμένη παρουσίαση κολεξιόν.
Κοπτική- Ραπτική: Εισαγωγή στις βασικές έννοιες της ραπτικής. Ραφή και κοπή ενδυμάτων, πατρόν.
Styling: Ορισμός του Style, Τάσεις και Αισθητική Μόδας. Σιλουέτες, Σωματότυποι, η σημασία του χρώματος και του σχεδίου του ενδύματος, συνδυασμοί χρωμάτων
Τεχνικές Αργυροχρυσοχοΐας: Εισαγωγή στις βασικές έννοιες, δέσιμο πέτρας, βασικές και σύνθετες τεχνικές χρυσοχοΐας.
Παραγωγικό Κόσμημα: δημιουργία κοσμημάτων σε κερί, επαφή με τεχνικές χύτευσης.
Κεραμική Τέχνη: δημιουργία κεραμικών αντικειμένων με διάφορες τεχνικές, τεχνική λούστρου, ανάλυση όγκου, τροχός, υαλώματα.
Ηλεκτρονικών Υπολογιστών : χειρισμός Η/Υ από απλούς χρήστες, γνωριμία με το περιβάλλον των Windows, Εισαγωγή σε βασικές έννοιες Word, Excel, Διαδίκτυο, Power Point.
Illustrator: Εισαγωγή στο σχεδιαστικό πρόγραμμα, Περιοχή εργασίας,
Παράμετροι, Σχεδιασμός απλών σχημάτων, Εφαρμογή χρώματος, Σύνθεση χρωμάτων, Το εργαλείο της πένας, Δουλεύοντας με πινέλα, Μετασχηματισμοί αντικειμένων, Δουλεύοντας με κείμενο, Εισαγωγή εικόνας και απλοποίηση
Management Μικρών Τουριστικών Επιχειρήσεων-Διαχείριση Ολικής Ποιότητας: Εισαγωγή στη διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων όπως (ορισμός διοίκησης, επιχείρηση, προγραμματισμός, έλεγχος, αξιολόγηση), με οικονομικές έννοιες. Διοίκηση Ποιότητας εξυπηρέτησης πελατών και αρχές μάρκετινγκ και εφαρμογή αυτών ως πρότυπα στις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις.
Σχεδιασμός και οργάνωση Τουριστικών πακέτων: Τεχνικές σχεδιασμού και οργάνωσης τουριστικών πακέτων, για τους επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού, αλλά και για όλους όσους ενδιαφέρονται και επιθυμούν να οργανώσουν το επόμενο ταξίδι τους, με το κύρος ενός καλού τουριστικού γραφείου
«Εισαγωγή στο Μάρκετινγκ –(Η σημασία της Ψηφιακής Υπηρεσίας) για Μικρομεσαίες επιχειρήσεις»: Για ανθρώπους που εργάζονται ή θέλουν να εργαστούν στην εξυπηρέτηση πελατών, προώθηση υπηρεσιών και προϊόντων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Μαγειρική: Ιταλική κουζίνα • Antipasti (ορεκτικά) • Συνταγές φρέσκων ζυμαρικών • Παρασκευή φρέσκων ζυμαρικών • Παρασκευή ζύμης για πίτσα και εκτέλεση • Dessert (γλυκά )
Εισαγωγή στη Φωτογραφία: Βασικές αρχές της φωτογραφίας.
Χειρισμός της φωτογραφικής μηχανής ή του κινητού. Βασικές αρχές του φωτός και του φωτογραφικού φιλμ. Εισαγωγή στην επεξεργασία εικόνας..
Κατασκευή χειροποίητου χαρτιού, Μαρμαρογραφία με νερό και χειροποίητη βιβλιοδεσία: Κατασκευή χειροποίητου χαρτιού
Τεχνική της Μαρμαρογραφίας (Marbling) με τη χρήση νερού,
Χρήση των χαρτιών που θα δημιουργηθούν στο εργαστήριο για την επένδυση διαφόρων αντικειμένων, Χειροποίητη βιβλιοδεσία με χρήση των χαρτιών που θα δημιουργηθούν στο εργαστήριο.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου, Ρήγα Φεραίου 1 και Χείρωνος σε δίμηνους ‘κύκλους’ των 27 ωρών. Το κόστος του κάθε δίμηνου ‘κύκλου’, είναι 50,00 €. Το κόστος των αναλώσιμων επιβαρύνει τους εκπαιδευόμενους. Τα τμήματα θα δημιουργηθούν εφόσον συμπληρωθεί ικανός αριθμός συμμετεχόντων. Οι εγγραφές ξεκίνησαν τη Δευτέρα 24/10 και θα ολοκληρωθούν στις 7/11/2022

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν, στην ιστοσελίδα www.diek.gr. – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, στο τηλ. 24210 56446 όπως επίσης και στα γραφεία της σχολής, όπου γίνονται καθημερινά οι Εγγραφές από 10:00π.μ. – 15:00μ.μ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το