Ελλάδα

Self test στα σχολεία: Τα πρώτα αποτελέσματα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr

Μέχρι και τις 19:00 της Κυριακής 9 Μαΐου στην ειδική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, είχαν ανακοινωθεί 255.528 αποτελέσματα self test μαθητών για την ανίχνευση κορωνοϊού, εκ των οποίων 858 ήταν θετικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Η θετικότητα, δηλαδή, μέχρι στιγμής κυμαίνεται στο 2,97%.
Πρόκειται για ένα πολύ μικρό δείγμα μαθητών καθώς σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, συνολικά αύριο Δευτέρα 10 Μαΐου επιστρέφουν στα σχολεία συνολικά 1,7 εκατομμύρια άτομα, ωστόσο ξεκαθαρίζεται πως πολλοί μαθητές με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, θα μεταβούν αύριο στα σχολεία χωρίς υποβολή στοιχείων στο σύστημα αλλά με γραπτή δήλωση του αποτελέσματος.

Οι 858 μαθητές που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό δεν θα πάνε στο σχολείο τη Δευτέρα και θα πρέπει να κάνουν δεύτερο μοριακό τεστ για να επιβεβαιωθεί εάν το αποτέλεσμα του τεστ ήταν σωστό ή όχι. Το δεύτερο τεστ μπορούν φυσικά να το κάνουν είτε σε δομή του ΕΟΔΥ, είτε ιδιωτικά.

Πώς γίνεται η δήλωση του αποτελέσματος

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Στην πλατφόρμα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test. Αν το self-test είναι αρνητικό, για τους μαθητές θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας αυτής.

Οι μαθητές φέρουν την σχολική αυτή κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας για το πρώτο test και της Πέμπτης για το δεύτερο test. Για τους εκπαιδευτικούς θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της ίδιας πλατφόρμας. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή στο σπίτι, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μία χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα, τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Αν το self-test είναι θετικό, θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της ίδιας πλατφόρμας για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή. Στην ιστοσελίδα self-testing.gov.gr.υπάρχει σύνδεσμος ο οποίος παραπέμπει σε σταθερά σημεία που λειτουργούν συγκεκριμένες ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή και την Κυριακή και εκεί αναγράφονται και οι ώρες λειτουργίας του κάθε σημείου, όπου διενεργούνται δωρεάν επαναληπτικά tests.

Τι κάνω εάν βγει θετικό το τεστ;

  • Πατήστε για Κυριακές εδώ και για άλλες μέρες εδώ, για να δείτε τις δημόσιες δομές που μπορείτε να επισκεφθείτε για να υποβληθείτε σε δεύτερο δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου προς επιβεβαίωση του πρώτου. Οι δομές αυτές θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους την Δευτέρα 12 Απριλίου.
  • Πατήστε εδώ για να δείτε τα σημεία μαζικών δειγματοληψιών από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.
  • Οδηγίες για την φροντίδα επιβεβαιωμένου κρούσματος στο σπίτι μπορείτε να βρείτε εδώ.
  • Επισημαίνεται πως η απόρριψη των προϊόντων των οικιακών αυτοδιαγνωστικών τεστ γίνεται με προσοχή στα οικιακά απορρίμματα σύμφωνα με τα διεθνή υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πώς γίνεται το self-test;

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η ενεργειακή κοινότητα και η διαχείριση του νερού στο επίκεντρο της συνάντησης Μπέου -Σκρέκα

Συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κων. Σκρέκα είχε σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος…

27 Ιουλίου 2021

Χρήστος Μπουκώρος: «Για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβε»

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το έργο της ηλεκτροκίνησης, ο βουλευτής Μαγνησίας…

27 Ιουλίου 2021

Βίντεο ντοκουμέντο: Ιταλοί κακοποιοί προσπαθούν να αρπάξουν βαλίτσα τουρίστα – Το παρελθόν τους

Ενα βίντεο ντοκουμέντο με θύματα ανυποψίαστους τουρίστες στη Μύκονο που πέφτουν θύματα ληστών φέρνει στη…

27 Ιουλίου 2021

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαντά στην ΠΑΕ Βόλος: “Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη”

Τη δική του απάντηση στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος έδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου.  Όπως…

27 Ιουλίου 2021

ΠΑΕ Βόλος: Απάντησε στο ΚΚΕ για τη σύμβαση με το Πανθεσσαλικό

Η ΠΑΕ Βόλος εξέδωσε ανακοίνωσε και απάντησε στους εκπροσώπους του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά…

27 Ιουλίου 2021

Ανακοίνωσε την απόκτηση του Πασχάλη Κάσσου η Νίκη

Τον 29χρονο μέσο Πασχάλη Κάσσο απέκτησε η Νίκη Βόλου. Ο ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνιστεί σε…

27 Ιουλίου 2021